Mėnesio archyvas: 2013 m. kovo mėn.

Virtuvės baldai ir virtuvės baldų gamyba privačiai

Virtuvės baldai

Virtuvės baldų gamyba

Prireikus baldų, imamės dairytis po parduotuves ir internetą, o ir dažnai pasiklystame tarp gausybės siūlomų gaminių, ypač jei mus domina virtuvės baldai. Tuomet tenka vadovautis draugų, pažįstamų ar giminaičių rekomendacijomis. Žinoma, renkantis svetainės ar miegamojo baldus galioja vieni standartai, žvalgantis vonios kambario ar prieškambario baldų – dar kiti. Na o virtuvės baldai daugeliui žmonių atrodo vieni sudėtingiausiai pagaminamų. Pirma dėl to, kad šiuose balduose įmontuojama be galo daug mechanizmų: rankenėlių, įfrezuojamų rankenėlių, lankstų, furnitūros ir panašiai. Pasirinkti gali padėti tik virtuvės baldų gamyba užsiimančios įmonės, nes paprastam žmogui „susigaudyti“ nėra lengva. Žinoma, meistrai pirmiausia nuodugniai išanalizuoja žmogaus poreikius. Pavyzdžiui, jei žmogus namuose beveik negamina, jam neprireiks didžiulio ilgo stalviršio, pusbario, didelio stalo ir kitų elementų. Pakaks tik kelių spintelių ir integruojamos buitinės technikos.

Jei užsisakantieji baldus yra žemo ūgio, jiems nebus pasiūlyti tiesiog palubėje sumontuoti baldai ir atvirkščiai – jei žmonės yra aukštaūgiai, bus sumontuojama kuo daugiau spintelių ir jos bus kuo didesnės. Jei žmogaus šeima nedidelė, neprireiks atskiro valgomojo ir panašiai. Vieni žmonės nori integruojamos orkaitės, kuri integruota ne žemai, bet tokiame lygyje, kad, prireikus įdėti patiekalą į orkaitę, nereikėtų tūptis. Kitam žmogui aukštai įmontuota orkaitė atrodys negražiai ir neestetiškai. Taigi tik vienetiniai, pagal užsakymus gaminami virtuvės baldai gali atitikti jūsų poreikius.

Skaityti straipsnį “Virtuvės baldai ir virtuvės baldų gamyba privačiai” »

Spraustiniai poliai ir spraustinių polių įrengimas

Spraustiniai poliai – tai tam tikra pamatų klojimo technika. Statant namus, įvedinėjant komunikacijas, prireikia inovatyvių sprendimų, kurie ne tik padeda taupyti, bet ir apsaugo nuo galimų nesklandumų statybos aikštelėse. Tarp daugybės patų rūšių nuo seno buvo populiarūs juostiniai pamatai, kurie vis labiau užleidžia pozicijas kitoms pamatų rūšims. Tiek šiuolaikiniai statybininkai, norėdami sumažinti kainas, tiek ir paprasti žmonės ieško būdų, kaip sutaupyti, taigi atsisako nemažos dalies žemės darbų. Žinoma, taupyti reikia ne visada, nes dažnai matome namus, kurie stovi greta įdubusio žemės paviršiaus. Tad tam tikrais atvejais spraustinių polių įrengimas gali palengvinti statybos darbus ir sumažinti statybos išlaidas.

Spraustiniai poliai

Spraustiniai poliai

Visgi spraustinių polių įrengimas iš pirmo žvilgsnio atrodo ganėtinai sudėtingas, tačiau taip nėra: Į žemę pirmiausia įspraudžiamas tam tikro diametro plieno vamzdis, kurio galas būtinai turi būti uždaras. Antras žingsnis – į vamzdį meistrai technikos pagalba įstato erdvinį armatūros karkasą, kurį vėliau užpila tvirto betono mišiniu. Galiausiai vamzdis ištraukiamas viruojant – toki būdu betonas sutankinamas ir konstrukcija tampa kur kas tvirtesnė ir ilgaamžiškensė.

Skaityti straipsnį “Spraustiniai poliai ir spraustinių polių įrengimas” »

Dantų implantacija dantų implantais

Ne visi žmonės gali pasigirti tvirtais dantimis. Bėgant metams, dantys, ypač netinkamai juos prižiūrint, ima gesti, iškrenta. Dėl netobulos šypsenos imame kompleksuoti, mažiau šypsomės, o tai sukelia nepatogumų. Taigi viena geriausių išeičių – dantų implantacija. Šis gydymo būdas ir naujo danties „įsodinimas“ tampa vis populiaresnis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Daugelis pasiryžusių implantuoti vieną ar kelis dantukus, jau atėję pas specialistus būna susipažinę su šia sistema. Tačiau atsakymų į kai kuriuos klausimus internete nerasime, tad geriausia informaciją, kas yra dantų implantai ir kitus niuansus sužinoti iš pirmų lūpų.

Dantų implantacija

Dantų implantacija dantų implantais

Labai svarbus niuansas – tai dantų implantacijos kaina. Žinoma, esame viliojami pačių įvairiausių akcijų, nuolaidų, tačiau dažnai visa tai būna tik reklaminis triukas ir apgaulė naiviems vartotojams apgauti. Sutaupę kelis šimtus litų dabar, galime išleisti kur kas didesnes sumas vėliau. Taigi eksperimentuoti neverta – geriausia iš pat pradžių rinktis patikimus meistrus, kurie su dantų implantacija susipažinę jau seniai ir turi ilgametę patirtį implantacijos srityje. Toliau kalbant apie kainas, verta pasidomėti, ar į implantacijos procedūros kainą įskaičiuoti tik patys dantų implantai, ar ir visa procedūra. Dažnai klinikos „sužaidžia“: vilioja žema kaina, tačiau pateikia informaciją apie paties implanto kainą, o apie procedūrą tarsi netyčia nutyli. Reikėtų įsidėmėti, kad ir pati procedūra yra ganėtinai brangi ir užimanti nemažai laiko.

Skaityti straipsnį “Dantų implantacija dantų implantais” »

LED apšvietimas ir įprastasis apšvietimas

Kuo skiriasi LED apšvietimas ir įprastasis apšvietimas? Prieš keliolika metų, norint įsigyti elektros lemputę, pakakdavo tiesiog nueiti į parduotuvę ir pasiimti pirmą po ranka pasitaikiusią taip vadinamąją kaitrinę elektros lemputę. Visi lempų ir šviestuvų mechanizmai buvo daugmaž vienodi, tad nusipirkti ne tokią ir netinkančią lemputę buvo tiesiog neįmanoma.

LED apšvietimas

LED apšvietimas

Dabar lempučių yra be galo daug ir įvairių, tad žmonės, eidami į parduotuves, kartais net nešasi turimos lemputės pavyzdį ir pagal jį renkasi naująją lemputę. Šiandien viskas keičiasi: iš prekybos išimtos pačios stipriausios kaitrinės 100 vatų kemputės, o ir apskritai paprastąsias lemputes pakeičia taupiosios bei LED apšvietimas.Šiuo metu prekyboje yra platus energiją taupančių lempučių ir kitų apšvietimo komponentų pasirinkimas, tačiau svarbu atkreipti dėmesį ne tik į kainą, bet ir į gamintoją. Neretai pasikato, kad žmogus įsigyjas prastos kokybės, kinietišką produktą, susidaro neigiamą įspųdį apie visą LED pramonę.

Skaityti straipsnį “LED apšvietimas ir įprastasis apšvietimas” »

Kokia yra šiandieninė juvelyrika?

Juvelyrika

Juvelyrika

Šiandien prekybos centruose ir parduotuvėse galime rasti be galo daug papuošalų. Ypač jais dabintis pamėgo dailiosios lyties atstovės – moterys ir merginos. Tokie pauošalai kaip, kad vestuviniai žiedai jau tapo ir tradicija, be kurios neįsivaizduojamos vestuvių apeigos. Taigi pabandysime apžvelgti populiariausias papuošalų gaminimo tendencijas.

Skaityti straipsnį “Kokia yra šiandieninė juvelyrika?” »

Šiltinimas būsto šilumos išsaugojimui

Būsto šiluma – kiekvienam namuose gyvenančiam žmogui aktuali tema. Taigi, milžiniška svarba pasižymi šiltinimas. Na, o kadangi dabartiniai laikai daugumą verčia mąstyti praktiškai, į sprendimų ratą įtraukiamas pastatų sienų so oro tarpu šiltinimas.

Šiltinimas

Šiltinimas

Ką tik paminėta sąvoka iš pirmo žvilgsnio skamba sudėtingai, tačiau taip yra tik tol, kol nepradedama domėtis, kas gi yra tas pastatų sienų su oro tarpu šiltinimas. Visgi pirmiausia reikėtų paaiškinti pačią šiltinimo sąvoką. Tai, per daug nesigilinant, yra viena iš statybos sričių, kurioje nėra pasakymo „bet kaip“. Kodėl? Atsakymas labai paprastas ir elementarus – efektyvumas priklauso nuo to, ar sienose nėra tuščių oro tarpų. Na, bet pastatų sienų su oro tarpu šiltinimas ir tušti oro tarpai lyg ir kertasi tarpusavyje, ar ne? Jei šioje srityje nieko nesusigaudoma, tuomet gal ir taip, tačiau įsigilinus suprasti tampa paprasčiau. Na, o visa tai puikiai iliustruoja Thermo-lun technologija.

Skaityti straipsnį “Šiltinimas būsto šilumos išsaugojimui” »

Counter-Strike: kodėl cs serveriai yra tokie populiarūs?

Counter-Strike yra viena iš nedaugelio pirmojo asmens šaudyklių, kuri bendruosiuose žaidimų topuose išsilaiko labai ilgai. Tiesą sakant, nė neabejoju, jog yra valstybių, kuriose šis žaidimas vis dar užima pirmąją vietą. Taigi, šiame straipsnyje iš esmės norėčiau pašnekėti apie tai, kodėl Counter-Strike žaidimas yra toks populiarus ir kodėl cs serveriai susilaukia tokio didelio dėmesio.

CS serveriai

CS serveriai

Visų pirma, norėčiau pradėti nuo to, jog Counter-Strike yra pakankamai žiaurus žaidimas. Na, taip, jokių subtylių žudynių ten nėra ir vaizduojama, galbūt, viskas ne taip išraiškingai, tačiau visgi žaidimo esmė sukasi apie mirtį. Vienintelis žaidimo tikslas – nukauti savo oponentą ir padėti savo komandai laimėti. Žinoma, iš šio žaidimo būtų galima išpešti ir naudos – sutikime, jog Counter-Strike gerina reakciją, tobulina bendravimo įgūdžius, rašymo, lavina loginį mąstymą, o tai yra pakankamai svarbu.

Skaityti straipsnį “Counter-Strike: kodėl cs serveriai yra tokie populiarūs?” »

Fotosesija

Pasaulyje egzistuoja įvairių saviraiškos būdų. Vienas jų – fotosesija. Šią paslaugą siūlo nemažai fotografijos paslaugas teikiančių asmenų bei įmonių. Įdomu tai, jog nėra reikšmės, ar reikalinga fotosesija, ar ieškoma fotografo šventei, mat bet kuriuo atveju svarbos nepraranda profesionalumas ir sugebėjimai. Trumpai tariant, brangūs prietaisai nėra kokybiškų nuotraukų garantas.

Fotosesija

Fotosesija

Fotosesija ne veltui paminėta kaip savęs išreiškimas. Juk tokiu būdu galima atskleisti geriausius bruožus, fotogeniškumą, kūrybingumą. Dar vienas aspektas – jaunystės bruožų išsaugojimas. Nuotraukas po kelerių, keliolikos ar keliasdešimt metų galima parodyti draugams, giminėms, o vaikai ir anūkai tikrai apsidžiaugtų vyresniųjų šeimos atstovų jaunystės akimirkomis.

Kadangi užsiminta apie fotografijos kokybę, būtina pasakyti, jog fotosesija nuo jos taip pat neatsiejama. Atskiro aptarimo vertos privačios asmeninės nuotraukos. Kai norima atskleisti visą savo žavesį, o galbūt net ir vyriškumą ar moteriškumą, turbūt kiekvienam aktualu, kad fotografas būtų išmanantis ir pasiūlytų geras sąlygas. Žinoma, jos nieko vertos, jei paslaugą atliekantis asmuo nesirūpina privatumo išsaugojimu.

Fotosesija – tema, kurios gvildenimų randama ir internete. Paprastai žmonėms įdomu, ar svarbus amžius, ar reikia turėti savo aprangą ir t.t. Ko gero, vieningo atsakymo nėra – priklauso nuo to, kur fotosesija atliekama.

Fotosesija trumpai gali būti apibūdinama kaip saviraiškos būdas ir atsiskleidimas naujame vaidmenyje. Negana to, nuotraukos nepavaldžios natūraliam žmonių senėjimui, tad fotosesijos dėka lengva išsaugoti grožį.

Suzuki automobiliai

Vyrauja nuomonė, kad japoniškos mašinos yra patikimos ir ilgaamžiškos. Ne išimtis ir Suzuki automobiliai. Šis automobilių ir motociklų gamintojas puikiai žinomas kiekvienam, nors ir nėra tarp populiariausių Lietuvos markių. Na, bet pastarasis teiginys nieko blogo nepasako, mat kai kuriems žmonėms svarbu išsiskirti iš minios.

Suzuki

Suzuki automobiliai

Suzuki automobiliai pasižymi įvairiapusiškumu. Pavyzdžiui, išvaizda pernelyg neišsiskiriantis Baleno, puikiai patenkina standartinius poreikius, nedidelis Splash leidžia vikriai manevruoti, o Grand Vitara suteikia galimybę nebijoti prastų ir užpustytų kelių. Originalus ir geidžiamas SX4 taip pat vertas dėmesio. Žodžiu, Suzuki automobiliai yra lyg nugludinti deimantai, savo spindesiu ir forma pritaikyti kiekvienam.

Suzuki automobiliai gana ilgai buvo žinomi dėl visureigių. Vienas jų – Grand Vitara. Bent subjektyviai galima pasakyti, jog vilioja nuo 2005 metų gaminamas modelis. Vien ko vertas jo salonas su tvirtai „suręsta“ ir mygtukų gausa pernelyg negluminančia centrine konsole. Beje, pastaruoju metu labai paplitę vadinamieji parketiniai visureigiai. Grand Vitara iš jų tarpo nemenkai išsiskiria. Jis netgi laikomas vienu geriausių „parketininkų“, kadangi pasižymi puikiomis savybėmis bekelėje.

Suzuki automobiliai dažniausiai dėmesį atkreipia intriguojančiu, savitu ir kartu estetišku dizainu. Ne išimtis ir su kultiniu Mini lyginamas Swift. Tvirta stovėsena bei žaismingai rimtos linijos parodo mašinos charakterį ir išduoda, kad savininkas – neeilinė asmenybė. Kaip ir minėta apie Grand Vitara, nuo 2004 metų gaminamas Swift taip pat gali pasigirti elegantišku salonu.

Ne visi Suzuki automobiliai pažįstami kiekvienam vairuotojui. Taip galima pasakyti ir apie Liana. Šis modelis XXI a. pradžioje pakeitė Baleno. Lietuvoje tai nėra populiari mašina, tačiau vien ko vertas geras įvertinimas Top Gear laidoje.

  Taigi, Suzuki automobiliai turi savito žavesio, yra patikimi ir, kitaip nei dauguma gatvėmis zujančių ratuočių, demonstruoja savitumą.

Vertimo biuras

Kaip ir viskas aplink, tiksliau, kaip ir bet kuri įstaiga, vertimo biuras turi savito įdomumo. Tai paprastai būna kompanija, siūlanti paslaugas, apimančias vertimą raštu, taip pat žodžiu. Nors, tiesą sakant, kiekviena įstaiga skirtinga. Taigi nėra jokių taisyklių, nurodančių, kad vertimo biuras privalo užsiimti būtent žodiniu ar raštiniu vertimu. Neprivaloma ir versti iš visų kalbų bei visos tematikos tekstų.

Vertimo biuras

Vertimo biuras

Kad ir kaip bebūtų, dauguma minėtų įstaigų siūlo įvairiapusiškas paslaugas. Neretai vienas vertimo biuras suteikia ir IT sferos vertimo paslaugas, ir medicininių tekstų, ir viską, kas susiję ne tik su raštiniu, bet ir su žodiniu vertimu. Išvada atrandama viena – vertimo biuras – laisva kompanija. Galima teigti, kad būtent leidimas pasireikšti suteikia jėgų kopti į populiarumo ir kokybės aukštumas. Pakanka pamąstyti, kas būtų, jei kiekvienas vertimo biuras privalėtų turėti nustatytą darbuotojų skaičių, versti iš tam tikrų kalbų ir užsiimti visų sričių tekstų vertimu. Ko gero, šitoks suvaržymas atsilieptų produktyvumui – jo lygis žymiai nukristų. Negana to, kažin ar visi klientai būtų patenkinti darbais, atliktais nenuoširdžiai, o dėl to, kad taip reikia.

Skaityti straipsnį “Vertimo biuras” »