Mėnesio archyvas: 2013 m. lapkričio mėn.

Pagalba kelyje 24/7

Visi norime jaustis saugiai kiekvienoje gyvenimo akimirkoje. Ne išimtis ir kelionės automobiliu. Tačiau neretai pasitaiko nemalonių situacijų kurios visiškai nuo mūsų nepriklauso. Tai netikėti gedimai kelyje. Automobilis yra labai sudėtinga mechanizmų sistema. Kuo intensyviau ir ilgiau transporto priemonė eksplotuojama, tuo didesnė gedimų tikimybė. Oficialus, vidutinis Lietuvos automobilių amžius (2011 metų duomenimis) – 15 metų. Tokia Lietuvos automobilių parko situacija privertė sparčiai plėtotis pagalbą kelyje paslaugas teikiančioms įmonėms.

Pagalba kelyjeŠiomis dienomis pagalba kelyje tai savaime suprantama paslauga prieinama betkam ir betkurioje Lietuvos vietoje. Nesvarbu kas Jums atsitiks, Jūs visada galite pasitikėti techninės pagalbos specialistais. Net ir visiškai nauji bei techniškai tvarkingi automobiliai negali būti apsaugoti nuo padangų ar ratų defektų, elektronikos gedimų ar neapdairaus vairuotojų elgesio kelyje.

Kaip elgtis įvykus gedimui, avarijai ar nuvažiavus nuo kelio? Visų pirma nusiraminkite ir stenkitės nesijaudinti. Jaudulys dažnai priverčia žmonės elgtis neadekvačiai, nugramzdina juos į šoko būseną, kurioje niekas negali priimti tinkamų sprendimų. Jei automobilio defektas nedidelis ir Jūs sugebate jį nustatyti – pasistenkite sutaisyti automobilį patys. Tačiau, jeigu Jums stinga žinių, gebėjimų, įrankių arba jeigu automobilio gedimas yra kritinis – kuo skubiau kvieskite techninę pagalbą. Prieš skambindami pasistenkite kaip įmanoma tiksliau nustatyi Jūsų būvimo vietą. Pagalba kelyje atvyks per 1 – 4 valandas nuo iškvietimo. Šios tarnybos telefono numerį galite rasti internete, arba transporto priemonės draudimo sutartyje. Atvykę specialistai, Jūsų nurodymu, gali pristatyti trūkstamo kuro, atsarginį akumuliatorių ar ratą bei atlikti smulkius remonto darbus kelyje. Jei automobilio sutaisyti neįmanoma, jis tučtuojau gabenamas į autoservisą specialiai automobilių transportavimui pritaikytu vilkiku ar velkant standžiąja vilktimi. Taip pat techninė pagalba kelyje visada ištrauks automobilį nuvažiavus nuo kelio ir pasirūpins, kad juo galėtumėte saugiai pasiekti kelionės tikslą.

Taigi, kad ir kur keliautumėte, kad ir kokį automobilį vairuotumėte, visada galite jaustis saugiai. Atsiradus nemaloniai situacijai kelionėje jumis pasirūpins pagalba kelyje. Ši tarnyba budi 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę ir yra visada pasiruošusi padėti betkokioje situacijoje.

Drabužiai internetu keliauja ir į lietuvių spintas

Į Lietuvą atėjusi nauja mada visai įsibėgėjo ir įgauna visai nemažą pagreitį. Žmonės šiais sunkiais krizės laikais taupydami pinigus vis dažniau žvalgosi elektroninėse parduotuvėse. Perkami buitiniai prietaisai, kosmetika, statybinės medžiagos, baldai ar net drabužiai internetu. Juk taip ne tik pigiau, bet ir patogiau! Kokie yra internetinio apsipirkimo pliusai? Patys didžiausiausi ir pastebimiausi: kaina, pasirinkimas ir patogumas. Būtent kaina atveja į elektronines parduotuves vis daugiau žmonių. Juk nesunku pastebėti, kad internetinėse parduotuvėse parduodamos prekės yra gerokai pigesnės nei įprastose parduotuvėse. Turbūt kiekvienas žmogus, užsinorėjęs kokio nors daikto, lygino interneto ir paprastų parduotuvių kainas. Pavyzdžiui, tokia pati spintelė internetinėje parduotuvėje gali kainuoti visu šimtu litų pigiau. Tiesiog ją užsisakysite, padarysite bankinį pavedimą ir per keletą dienų Jūsų nusipirkta prekė bus atvežta tiesiai į namus nemokamai. Dažniausiai jeigu prekė kainuoja mažiau nei šimtą litų, siuntimas kainuos dar kelis litus papildomai, tačiau viską atperka sutaupytas laikas. Jokių parduotuvių po darbo ar savaitgaliais!

Skaityti straipsnį “Drabužiai internetu keliauja ir į lietuvių spintas” »

Maistas mažiems šuniukams

Sausas maistas

sunu maistasParuoštas šunų maistas skirstomas į sausą ir šlapią (konservai šunims), taip pat į ekonominės, premium (aukštesnės kokybės) ir super premium (aukštos kokybės) klasės maistą. Paruoštame pašariniame maiste jau yra visos reikalingos maistinės medžiagos, vitaminai, kurie nurodyti ant gamintojo pakuotės.

Jei jūsų šunelis ėdė pas buvusį šeimininką gatavą maistą, būtinai pasiteiraukite kokios firmos. Kadangi pradžioje turėsite mažylį maitinti būtent tokiu pačiu ėdalu. Palaipsniui galėsite šunelį pratinti prie kitos firmos ėdalo arba kitokio tipo maisto.

Iki trijų mėnesių sausą maistą būtina šiek tiek pamirkyti šiltame, bet ne karštame vandenyje. Vėliau, palaipsniui galėsite duoti vis sausesnį maistą. Stebėkite kaip jūsų augintinis pasisavina naują maistą. Neperšerkite šunelio, kadangi tai kenkia jo vystymuisi, sveikatai ir nuotaikų svyravimui.

Skaityti straipsnį “Maistas mažiems šuniukams” »

Automobilių nuoma vestuvėms

Automobilių nuoma vestuvėms – kodėl patogiau nuomotis nei skolintis ar juo labiau vairuoti nuosavus automobilius?

Automobilių nuoma vestuvėmsTam tikros gyvenimo progos yra lydimos neišvengiamų rūpesčių. Laukia svarbi gyvenimo šventė – vestuvės, tačiau niekaip neapsisprendžiate, ką darysite dėl transporto? Yra keli variantai, pavyzdžiui, automobilių skolinimasis iš pažįstamų arba automobilių nuoma vestuvėms. Pateiksime kelis variantus, kokiu transportu patogiausia keliauti per vestuves – tikimės, kad lengviau apsispręsite ir „atkris“ bent vienas rūpestis. Jei turite nuosavą automobilį, per vestuves galite keliauti su juo. Tačiau, jei patys esate jaunieji, turėsite ieškoti, kas automobilį pavairuotų. Juk būtų paradoksalu, jei patys „šventės kaltininkai“ vairuotų savo automobilį. Žinoma, per didžiąją gyvenimo šventę tikriausiai nesinorės sėdėti tame pačiame automobilyje, su kuriuo važiuojate į ir iš darbo, apsipirkinėti, vežiojate pas veterinarus gyvūnus ir taip toliau. Vestuvėms norisi šio to prabangesnio, tačiau kas tai galėtų būti?

Skaityti straipsnį “Automobilių nuoma vestuvėms” »

Mozaikinis tinkas – spalvos interjere

Spalvos ir raštai sienoms ir luboms interjere reiškia labai daug. Tik teisingai parinkus jas galima tikėtis geriausio rezultato. Žinoma prieš tai reikia išsiaiškinti ko Jūs norite: didinti ar sumažinti erdvę, suteikti šilumos ar atvėsinti ir kita. Šiuo metu itin populiarėja mozaikinis tinkas, kurio pagalba galima suteikti interjerui išskirtinumo.

mozaikinis tinkasKiekvienas iš mūsų turi savo mėgstamas spalvas. Prieš renkantis tinkamą spalvą interjerui, turite nuspręsti kokio rezultato Jūs siekiate. Jeigu patalpose, kuriose daromas remontas, reikia vizualiai suteikti daugiau erdvės ar šviesos rinkitės šviesias spalvas. Tam puikiai tiks įvairių atspalvių balta, kreminė, švelniai rožinė ar gelsva spalva. Jeigu patalpos erdvios, tuomet galima rinktis įvairias patinkančias spalvas. Tiks tiek pastelinės, tiek ir tamsios spalvos. Taip pat reikia žinoti, kad mozaikinis tinkas turi įvairių spalvų, kurios gali vizualiai suteikti reikiamą efektą. Pavyzdžiui, šaltos spalvos ir įvairūs atspalviai sienas tolins. Tokios spalvos tinka saulėtuose kambariuose, kur šilumos pakanka ir norima sukurti vėsumo įspūdį. Puikiai tiks mėlyna spalva ir įvairūs jos atspalviai. Norite jaukaus kambario? Šilumos ir jaukumo suteiks įvairūs šilti tonai: geltona, raudona, oranžinė. Dauguma luboms renkasi baltą spalvą. Tai yra taip įprasta, kad apie kitas spalvas net nesusimąstoma. Balta vizualiai didina erdvę tarp grindų ir lubų. Toks pasirinkimas praktiškas mažose erdvėse, kuriose lubos yra neaukštos. O štai didelės erdvės patalpose galima eksperimentuoti. Mozaikinis tinkas luboms gali būti parenkamas reikiamų spalvų. Nebūtina visų lubų dengti balta spalva, galima derinti tam tikras spalvas, kurios parenkamos sienoms. Taip pat galima pasirinkti tik tam tikrą kitos spalvos derinį ar detalę.

Skaityti straipsnį “Mozaikinis tinkas – spalvos interjere” »

Vaikiškos lovytės: į ką atkreipti dėmesį perkant?

Vaikiškos lovytės – vienos pirmųjų mažylių baldų, taigi, tėvams dažnai tenka gerokai pasukti galvą, norint išrinkti tinkamiausią lovytę. Rinktis tikrai yra iš ko, taigi tai tikrai nepalengvina pasirinkimo proceso. Įrenginėjant vaiko kambarį paprastai norima, kad kiekviena detalė derėtų prie interjero, taigi, ir vaikiškos lovytės nėra išimtis. Vis dėlto, lovytės dizainas tikrai neturėtų būti pagrindiniu kriterijumi renkantis lovytę. Visų svarbiausia – mažylio saugumas.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

vaikiškos lovytėsSvarbiausia yra tai, kad lovytė būtų saugi ir neturėtų aštrių kampų. Įsitikinkite, kad lovytės kampai būtų apvalinti, neturėtų greitai lūžtančių detalių. Lovytės grožis tikrai neturėtų būti vienu pagrindinių kriterijų pasirenkant lovytę. Būkite tikri, kad mažylis, gulėdamas lovytėje, tikrai nesusižeis.

Skaityti straipsnį “Vaikiškos lovytės: į ką atkreipti dėmesį perkant?” »