Mėnesio archyvas: 2013 m. gruodžio mėn.

Lauko šviestuvai arba tinkamas lauko prožektoriaus pasirinkimas

Šaltuoju metų laiku dienos nebedžiugina savo ilgumu, ir vis anksčiau pradeda temti. Grįžti namo su tamsa tikrai nėra labai malonu, taigi, tenka pasirūpini tinkamu apšvietimu. Tą gali padėti užtikrinti halogeniniai lauko šviestuvai, kurie gali būti perkami tiesiog neišeinant iš namų. Šiandien juos galime įsigyti neišeidami iš namų, tačiau reikėtų įvertinti tam tikrus kriterijus.

Halogeniniai lauko šviestuvaiTaigi, kaip išsirinkti lauko šviestuvą?

Visų pirma, rinkitės tokius šviestuvus, kurie padės geriau matyti, kur einate. Ne visą žiemą galime pasidžiaugti sniegu, taigi, kai jo nebūna, namo tenka grįžti visiškoje tamsoje. Taigi, renkantis lauko šviestuvą svarbu būti užtikrintiems, kad jo apšvietimo tikrai pakaks. Renkantis lauko šviestuvą, reikėtų žinoti, kokios apšvietimo spalvos tam tinkamiausios. Šviestuvai arba lauko prožektoriai turėtų skleisti geltoną, baltą arba mėlynai baltą spalvą. Puikiai tinka halogeniniai šviestuvai bei atitinkamos lemputės. Taigi, lauko apšvitimui puikiai tinka gyvsidabrinės, metalo ir natrio halogeno lempos. Į tai atkreipkite dėmesį rinkdamiesi lauko šviestuvus – tokiu atveju būsite užtikrinti, kad apšvietimas tikrai bus tinkamas.

Skaityti straipsnį “Lauko šviestuvai arba tinkamas lauko prožektoriaus pasirinkimas” »

Energetinio naudingumo sertifikatas

Energetinio naudingumo sertifikatas nurodo, kokios šilumos sąnaudos apšildyti pastato kvadratinį metrą. Energetinis naudingumas žymimas klasėmis, kurios parodo, kiek ekonomiškas tam tikro pastato apšildymas. šios klasės paprastai žymimos raidėmis nuo A iki G. A raidė parodo, kad energetinis naudingumas yra labai aukštas, ir apšildyti būstą reikalingos visai nedidelės energijos sąnaudos.

Energetinio naudingumo sertifikatasŠis sertifikatas gali padėti parduoti namą brangiau, nes kiekvienam potencialiam namo pirkėjui rūpi ne tik paties būsto kaina, bet ir kiek kainuos jo apšildymas. Kadangi mūsų šalyje dažniausiai vyrauja gana vėsūs orai, šildymas reikalingas ne tik žiemą, bet ir rudenį bei pavasarį. Dėl šios priežasties norima, kad apšildant būstą būtų sunaudojamas kuo mažesnis energijos kiekis, taigi, būtų išleidžiama tam mažiau pinigų.

Skaityti straipsnį “Energetinio naudingumo sertifikatas” »

Kreditai – puiki išeitis pritrūkusiems pinigų karštuoju Kalėdų laikotarpiu

Šv. Kalėdos daugeliui asocijuojasi su begale išlaidų. Visi turime vakarėlius darbe, tada dar laukia pasisėdėjimas su draugais. O kur dar svarbiausias Kalėdų stalo pasiruošimas, dekoracijos, Kalėdų senelio vizitas. Aišku nereikia pamiršti ir dovanų, dovanėlių, mažų ir didelių. Jų laukiame kiekvienas. Norisi pasidovanoti nors mielą smulkmeną sau, tada reikia nors kažką mielo įteikti artimiesiems ir šeimos nariams. Galbūt šiemet nereikia pamiršti ir draugų… Gaila, bet algą, tikėtina, kad gausite tą pačią, nebent nusimato Kalėdiniai bonusai darbe. Pastaruoju atveju būtumėte laimingiausias šiam pasaulyje. Jei darbdavys neplanuoja Jūsų palepinti pinigine išraiška, alga nusimato tokio paties dydžio, o išlaidų stulpelis viršys pajamas, tuomet kreditai, kurie šiais laikais yra suteikiami labai lanksčiai ir patogiomis sąlygomis, gali tapti tikru išsigelbėjimu.

kreditaiDaugelis numoja tik ranka vos išgirdę žodį kreditas ar paskola. Tačiau nėra ko bijoti skolintis, jeigu tai darote atsakingai. Pasaulyje toks skolinimosi būdas egzistuoja jau ilgą laiką ir žmonės dėl to tik džiaugiasi. Nebereikia teirautis visų draugų iš eilės, pas kurį galėtumėte pasiskolinti reikiamą sumą, apie tai niekas nesužinos, kai taip gali nutikti, kol atrasite pažįstamą, kuris sutiks paskolinti. Dabar suteikiami kreditai internetu. Visas procesas truks vos 15 minučių ir pinigai Jūsų sąskaitą pasieks reikiamu metu.

Skaityti straipsnį “Kreditai – puiki išeitis pritrūkusiems pinigų karštuoju Kalėdų laikotarpiu” »

Paskolos internetu – kaip viskas veikia?

Gana dažnam mūsų bent kartą gyvenime yra tekę atsidurti gana nemalonioje padėtyje – skubiai prireikia pinigų, tačiau nėra iš kur jų pasiskolinti. Išeitis yra – galima pasiskolinti pinigų tiesiog neišeinant iš namų. Paskolos gali būti teikiamos visas savaitės dienas, tad paraišką galėsite užpildyti bet kuriuo paros metu.

paskolosNuo ko pradėti? Visų pirma, jums reikės susirasti bendrovę, kuri teikia paskolas internetu. Prieš registruojantis ir pildant paraišką visų pirma galite palyginti paskolų teikimo sąlygas ir išsirinkti tokią įmonę, kurios siūlomos sąlygos jums yra pačios palankiausios. Taip pat apgalvokite, kokiam laikotarpiui norėsite pasiskolinti – gana dažnai įvairios bendrovės siūlo skirtingas sąlygas pasiimti paskolą, taigi, galite išsirinkti tokį variantą, kuris tiks būtent jums.

Tuomet bus kitas žingsnis – paraiškos pildymas. Jums reikės pasirinkti norimą pasiskolinti sumą ir laikotarpį, per kurį turėsite grąžinti paskolą. Paraiškoje užpildysite savo asmeninius duomenis, taip pat ir informaciją apie savo darbovietę, gaunamas pajamas bei turimus (jei tokių yra) įsiskolinimus. Taip pat reikės patvirtinti savo sąskaitos numerį, pervedant simbolinį mokestį į bendrovės sąskaitos numerį. Tuomet jums teliks laukti paskolos suteikimo patvirtinimo. Svarbu pildant paraišką nurodyti teisingus savo duomenis, nes jie bus tikrinami. Jei atsakymas bus teigiamas, ir jums paskola galės būti suteikta, apie tai būsite informuoti, ir pinigai nedelsiant bus pervedami į jūsų sąskaitą. Gali nutikti ir taip, kad jūsų paraiška bus atmesta, jei turite įsiskolinimų praeityje, kurių laiku negrąžinote, paskola jums nebus suteikta, apie tai taip pat būsite informuoti.

Skaityti straipsnį “Paskolos internetu – kaip viskas veikia?” »

Keltas – dar patogesnis keliavimo būdas

Paskutiniu metu keliaujant lėktuvu bagažo kainos vis labiau kyla, tad tenka ieškoti kitų alternatyvų. Bene geriausią sprendimą priimsite, jei keliausite keltu – čia bagažas visiškai nemokamas, o kad kelionė neprailgtų, galite drąsiai įsidėti mėgstamų knygų arba kompiuterį. Gana dažnai kelionės metu norisi paskaityti, ar kaip kitaip naudingai praleisti laiką, taigi šiuo atveju keltas gali būti pats geriausias pasirinkimas.

keltasKodėl verta rinktis keliones keltu?

Nemokamas bagažas, žinoma, nėra pagrindinis dalykas, kodėl vertėtų rinktis būtent tokį keliavimo būdą.

Skrendant lėktuvu augintiniai gali patirti didelį stresą, be to, norintiems savo mylimus gyvūnus pasiimti kart, tenka gerokai pasistengti, kad tai taptų įmanoma. Tuo tarpu keliaujant keltu reikia laikytis paprasčiausių taisyklių: gyvūnas privalo turėti mikročipą ir turėti skiepų pažymėjimą. Tai – visiškai elementarūs dalykai, kuriais kiekvienas šeimininkas turtų pasirūpinti net ir niekur nevykdamas su augintiniu. Taigi, jums nereikės rūpintis, kur palikti savo mylimą augintinį, jei nuspręsite keliauti atostogų.

Skaityti straipsnį “Keltas – dar patogesnis keliavimo būdas” »