Mėnesio archyvas: 2014 m. balandžio mėn.

Kelionė į sporto šventę

Mano vyresnysis brolis – mano didžiausias autoritetas. Kiek tik pamenu, jis visada sportuodavo. Kai dar abu buvome mažiukai, aš mieliau skaitydavau knygas, žaisdavau smėlio dėžėje, o brolis niekad neišlipdavo iš medžio, karstydavosi ir niekad nepavargdavo. Gaudynės, važinėjimas dviračiu, riedlentė buvo jo kasdienybė. Paūgėjęs pradėjo bėgioti tolimas distancijas, kasdien daryti įvairiausius pratimus, kilnoti svarmenis. O ne ilgai trukus atrado ir didžiausią savo pomėgi – karate. Jau kelinti metai jis nuolat dalyvauja įvairiose varžybose, o aš esu didžiausias jo gerbėjas, galintis išvardinti visus pasiekimus ir prizus. Nesu praleidęs nė vienų rungtynių, kuriose dalyvauja mano brolis. Pastarąjį kartą jis vyko į Vokietiją, ir, kas turbūt smagiausia, aš vykau kartu su juo.

mikroautobusų nuomaPasiruošimas kelionei vyko labai kruopščiai. Reikėjo apgalvoti, kokių daiktų reikia, o be kokių galime apsieiti. Kadangi kelionė vyko žemės transportu, reikėjo susigalvoti, ką veikti, kad laikas neprailgtų. Taip pat turėjome pasirūpinti maistu, kuris tiktų sportuojančiam jaunimui. Išvykimo dieną atsikėlėme labai anksti, susirinkome savo krepšius ir patraukėme link mokyklos, iš kurios kiemo turėjo prasidėti mūsų kelionė. Iki mokyklos nuo mūsų namų eiti vos keletas minučių. Jau iš toli matėme, kad mūsų kelionės draugai rikiuojasi aplink mėlynos spalvos mikroautobusą ir laukia, kol bus pakviesti vidun. Mikroautobusų nuoma pasirūpino mano brolio treneris. Jis taip pat pasirūpino ir vairuotoju, kuris sėkmingai mus nuvežė iki tikslo ir grąžino atgal. Vis negalėjau atsistebėti šiuolaikinių mikroautobusų komfortu. Vykome su Renault Master. Erdvus salonas, sėdynės tokios patogios, kad kelionės metu puikiai sekėsi ir numigti. Nors lauke spigino kaitri vasaros saulė, viduje buvo vėsu, dėlto turime būti dėkingi mikroautobuse įrengtam kondicionieriui. Teko vykti per nemažai miestų bei miestelių, tai pastebėjome, kad mašina net tik labai komfortabili, bet ir manevringa. Vokietijoje tikslą pasiekėme greitai, kokybiškai ir be jokių trukdžių. Vieningai sutarėme, kad mikroautobuso nuoma yra pats geriausias sprendimas leidžiantis į tokio tipo kelionę.

Skaityti straipsnį “Kelionė į sporto šventę” »

Snapback: kur įsigyti pigiau?

Snapback kepurės dabar itin populiarios, ir gana dažnai potencialūs pirkėjai klausia, kur jų galima įsigyti. Paprastai norima, kad jų kaina būtų kuo mažesnė, taigi, norint sutaupyti šiek tiek pinigų, kartais tenka apeiti tikrai ne vieną parduotuvę, kol galiausiai randamas tinamiausias variantas.

snapbackVis dėlto, tolo ieškoti tikrai nereikia, nes tokios kepurės gali būti perkamos tiesiog internetu. Galite rasti ne vieną internetinę parduotuvę, kuriose prekiaujama būtent tokio tipo kepurėmis. Rinktis tikrai bus iš ko, taigi, galėsitepalyginti kainas bei prekių pristatymo terminus, ir išsirinkti jums tinkamiausią variantą.

Šiandien taip pat ganėtinai populiarios ir vadinamos full cap kepurės. Jas taip pat galite įsigyti lietuviškose internetinėse parduotuvėse ir taip sutaupyti pinigų. Paprastai užsisakant iš lietuviškų internetinių parduotuvių prekės pasiekia pirkėja per kelias darbo dienas arba per porą savaičių. Šis laikotarpis gerokai trumpesnis nei užsisakant iš užsienio internetinių parduotuvių (tokiu atveju gali tekti palaukti net ir porą mėnesių).

Skaityti straipsnį “Snapback: kur įsigyti pigiau?” »

Energinio naudingumo sertifikatai

Visi norime gyventi šiltai kuo mažiau išleidžiant šildymui. Ruošiantis parduoti namą ar butą reikalingi energinio naudingumo sertifikatai. Tai neatsiejama ir statybos versle. Būtent energetinis naudingumas parodo, kiek mums reikės energijos tam, kad apšildyti būstą.

energinio naudingumo sertifikataiŠiuo metu vis daugiau būtų ir namų statoma taip, kad būtų kuo šiltesni. Gerai apšiltinti stogai ir sienos, sandarūs langai ir durys bei tinkamos ventiliacijos padeda tai pasiekti. Norėdami sužinoti koks energetinis naudingumas perkamo ar parduodamo namo, ar buto turite atlikti skaičiavimus. Tai atlieka specialistai, kurie po to išduoda sertifikatus. Visi skaičiavimai trunka vieną dieną. Tai priklauso nuo būsto dydžio, tad jei tai vieno kambario butas, tai galite reikiamus dokumentus gauti ir labai greitai t.y. per pora valandų.

Energinio naudingumo sertifikatai padeda pirkėjams sužinoti apie perkamo būsto šiltumą. Jie gali iš šių duomenų numatyti šildymo išlaidas, kurios kartais gali labai išaugti žiemos mėnesiais. Tai aktualu ne tik tiems, kurie šildysis dujomis, bet ir kietuoju kuru ar kitais energijos šaltiniais. Ne tik pirkėjai turi iš to naudos, bet ir pardavėjai. Juk geras ir ekonomiškas būstas kainuos brangiau, nei analogiška, bet ne toks šiltas. Tad laimi abi pusės.

Statybos neretai ilgai trunkantis ir sudėtingas procesas. Juk reikia ne tik paruošti tinkamą žemės sklypą, bet ir gauti daugybę leidimų ir parengti statybos planus tam, kad pradėti statyti. Nors Lietuvoje atsigavus ekonominei būklei vis daugiau parduodama naujų namų ir butų, tačiau visais laikais pirkėjai norėjo kokybės, o pardavėjai – gerų kainų, kad galėtų kuo daugiau uždirbti. Šiuo metu stengiamasi statyti kuo šiltesnius būstus, nes konkurencija milžiniška. Pirkėjai turi iš ko rinktis, tad jei tai prastai apšiltintas pastatas, tai jo gali niekas ir nepirkti. Juk yra iš ko rinktis. Į ką atkreipti dėmesį tikrinant energetinio naudingumo sertifikatą? Atminkite, kad itin aukštas naudingumas bus žymimas A klase. B klasė bus gera, o štai jau F ar G klasė bus prasta. Todėl jeigu itin vertinate šilumą ir nenorite daug išleisti būsto apšildymui, tai būtinai pirkite tik tą, kuris turi A arba B klasės energetinį naudingumą.

Energetinis naudingumas labai svarbus visiems, kurie ne tik nori pirkti, bet ir parduoti namus, butus ar kotedžus. Svarbu kiekviena detalė, tad tinkamai išsirinkus būstą ir patikrinus visus sertifikatus bei dokumentus, galima pirkti.

Kaip praktiškai pirkti drabužius vaikams?

Ne paslaptis, kad Lietuvoje mes galime pasidžiaugti įvairiais orais. Dėl šios priežasties ne tik patiems tenka dažnai atnaujinti savo garderobą, bet ir pasirūpinti vaikų drabužiais. Vaikai auga labai greitai, todėl pirkti reikiamo dydžio drabužius ir taikyti juos prie skirtingų metų laikų gali tapti rimtu iššūkių tėvams.

Ko gero teko pastebėti, kad vaikų skyriuose yra dažnai siūlomiuniversalūs drabužiai vaikams, pavyzdžiui: užmaunamos kepurės, kurios atlieka tuo pačiu dar ir šaliko funkciją arba kartu sukomplektuotos palaidines irliemenės. Pirkdami universalius drabužius, Jūs sutaupysite pinigų, nes jie galės pasitarnauti įvairiais metų laikais.

Rinkdami drabužius vaikams, atminkite tris pagrindinius veiksnius, kurie užtikrins universalumą: kokybė, modelis ir spalvos. Pavyzdžiui, medvilniniai marškinėliai paprastai yra dėvimi vasaros metu, tačiau žiemą juos galima nešioti po kitais drabužiais. Medvilnė ar kokia kita kokybiška medžiaga (tik ne sintetika) yra pralaidi orui, su ja vaikas nesuprakaituos, todėl drabužiai taps labai praktiški. Žieminis megztukas yra neatsiejama garderobo dalis šaltuoju sezonu, tačiau pavasario metu jis gali būti nešiojamas kaip pagrindinis viršutinis drabužis.

Pasistenkite tinkamai suderinti spalvas. Tokios spalvos, kaip juoda, pilka ir balta yra universalios ir tinka prie visų spalvų, tačiau nepamirškite ir ryškių detalių – jos vaikams yra būtinos, nes suteikia žaismingumo. Tačiau persistengti irgi nereikėtų. Jei jau išrinkote vieną drabužio dalį ryškią, tuomet kitas rinkitežemės spalvų. Nepasiduokite popkultūrai ir neapkraukite vaikų drabužinės įvairiais animacinių filmukų personažais. Taip pat nepersistenkite su visokiais nereikalingais aksesuarais. Tai ne tik neskoninga, bet ir visiškai nepatogu vaikui.

Vaikai yra visų mūsų atspindys, todėl jei norite, kad vaikas būtų madingas, pirmiausia patys tokie būkite ir rodykite jam pavyzdį. Yra klaidinga manyti, kad kol vaikai yra maži, juos galima aprengti bet kaip. Jei taip darysite, ilgainiui tai atsilieps vaiko stiliaus pojūčiui. Jei neturite pakankamai lėšų arba norite būti itin praktiški, geras sprendimas yra pirkti drabužius vaikams iš vadinamų antrų rankų, dėvėtų drabužių parduotuvėse arba sekti išpardavimus prekybos centruose.

Įmonių kontaktai – naudinga informacija vienoje vietoje

Įmonių kontaktai praverčia tikrai dažnais atvejais, ir ne visada susirasti reikiamos įmonės kontaktus yra tai paprasta, kai norėtųsi. Laimei, šiandien galima rasti tokių internetinių puslapių, kuriuose yra visa reikalinga informacija apie daugumą mūsų šalies įmonių.

įmonių kontaktaiTai tikrai praverčia tais atvejais, kuomet norima susirasti įmones, kurioms turime specialų komercinį pasiūlymą – kartais tenka gerokai užtrukti, kol pavyksta rasti visų norimų įmonių kontaktus . taigi, šiuo atveju norisi, kad įmonių kontaktus būtų galima rasti vienoje vietoje. Svarbu ir tai, kad galite rasti įmonių informaciją pagal tam tikras kategorijas, atitinkančias įmonės veiklą.

Taip pat įmonių kontaktai praverčia tais atvejais, kuomet norima įsidarbinti tam tikroje srityje – čia galima rasti informaciją apie įvairias įmones, taigi, visai nesudėtinga susirinkti kontaktus. Žinoma, tokiu atveju galima pasidomėti apie įmonę plačiau, ir tik tuomet, kada bus aišku, koks įmonės veiklos pobūdis ir t.t., galima būtų siųsti gyvenimo aprašymą. Taip pat gana dažnai galima patikrinti ir tai, ar įmonė nėra įsiskolinusi. Paprastai tai aktualu darbuotojams, kuriems itin svarbu, kad darbdavys laiku išmokėtų atlyginimą.

Įmonių kontaktai tikrai naudingi ir tais atvejais, kuomet norima pasiūlyti bendradarbiauti arba tuomet, kai ieškoma tam tikras paslaugas teikiančių įmonių ar parduodančių tam tikras prekes. Tokiu atveju tikrai nesunkiai galima rasti įmones pagal veiklos kategorijas.

Taip pat ši informacija gali būti naudinga ir tuo atveju, kuomet tenka išrašyti sąskaitas įmonėms – tereikia susirasti norimą įmonę internetiniame puslapyje, ir čia pat rasite įmonės kodą bei adresą. Tokiu būdu tikrai neteks ilgai ieškoti, norint susirasti reikalingą informaciją.

Taigi, įmonių kontaktai praverčia tikrai gana dažnais atvejais, ir tuo atveju, kai juos galime rasti vienoje vietoje, tai padeda sutaupyti tikrai nemažai laiko. Kartais sunku net įsivaizduoti, kiek laiko tektų užtrukti, norint susirinkti įvairių įmonių kontaktus, taigi, toks sprendimas tikrai pasiteisina gana dažnais atvejais. Tuo atveju, kuomet reikia susirasti įmonių kontaktus, tereikia apsilankyti viename internetiniame puslapyje, ir čia rasite visą reikalingą informaciją.

Crm klientų valdymo sistema

Crm klientų valdymo sistema naudojama daugelyje įmonių. Jos pagalba palengvinamas darbas. Ši sistema yra gana patogi. Galima lengviau valdyti verslą. Įmonės, kurios nesiryžta įsidiegti Crm klientų valdymo sistemos daug praranda. Sugaištama daug laiko, netgi galima prarasti klientus, o tai, toli gražu, nenaudinga niekam. Sistemos nėra sudėtingos, jomis nesunku naudotis. Lengvai galite rasti klientus bei visus reikiamus duomenis apie juos (kontaktinį asmenį, jo telefoną, elektroninį paštą ir kitus). Jums nereikės rašytis ant popieriaus lapo svarbios informacijos, viską galėsite rasti crm.

crm klientų valdymo sistemaKažkada pakakdavo medinės skaitlentės, pieštuko ir popieriaus lapo, tačiau tobulėjant technologijoms to nepakanka, kad galėtumėte našiai dirbti. Naudodamiesi Crm klientų valdymo sistema jūs galite daug daugiau. Greitai galite rasti reikiamą dokumentą, įmonę.

Šia sistema galėsite valdyti:

· Pardavimus. Tai labai svarbu kiekvienai įmonei, kuri užsiima tiesiogine arba netiesiogine prekyba. Nesant prekių ar paslaugų pardavimui gali, netgi sustoti jūsų įmonės veikla. Galite prarasti svarbius klientus.

· Darbų procesus. Tai palengvina darbuotojų darbą, neleidžia užsimiršti.

· Skaitmeninius dokumentus.

Crm klientų valdymo sistema – tai protingas būdas valdyti. Galėsite turėti visus esamus klientus vienoje duomenų bazėje, su kuriais galėsite operatyviai susisiekti. Greitai galėsite rasti reikiamų tiekėjų kontaktus. Lengvai galėsite valdyti savo bei kitiems pavestus darbus. Tinkamai naudodami sistemą neturėsite nei vienos pasimetusios užduoties. Darbai bus kartu su jumis, nors galbūt to norisi ir ne visada. Galėsite sistema naudotis savo mobiliajame telefone. Sistema leidžia siųsti elektroninius laiškus tiesiai iš sistemos. Jums nereikės gaišti laiko siunčiant tūkstančius laiškų, o tai didelis ir daug laiko užimantis darbas. Galėsite savo esamus klientus surūšiuoti pagal pageidaujamus kriterijus. Paprastai vieni klientai būna svarbesni (tie kurie naudojasi paslaugomis ar perka prekes dažniau), o kiti ne tokie svarbūs (kurie kreipiasi į jus karta į mėnesį ar į pusmetį), žinoma, pamiršti negalima nei vieno. Crm sistema neleis jums to padaryti. Pasiūlymus ir sutartis galima parengti per kelias minutes. Įmonėse paprastai būna daugybė dokumentų, kuriuos skubiai prireikus, ne taip paprasta surasti. Sistema šį darbą atliks tikrai greičiau nei jūs. Dokumentų paiešką galima atlikti pagal turinį, kuris parašytas jame arba pagal aprašymą.

Crm klientų valdymo sistema neginčytinai reikalinga kiekvienai įmonei, ypač jei ji didelė. Lengvas verslo valdymas tai kiekvieno kelias į sėkmę.

Langai Kaune: kokį gamintoją pasirinkti?

Nors langai – pakankamai ilgalaikė investicija, tačiau ateina laikas, kuomet tenka juos pasikeisti. Taigi, gana dažnai kyla klausimas, kokius langus pasirinkti, ir kaip būti užtikrintiems, kad jų gamintojas – tikrai patikimas. Taigi, norint pasikeisti langus naujai, gana dažnai ieškoma, kur parduodami ir montuojami langai Kaune ar kituose miestuose. Gamintojų šiandien galima rasti tikrai nemažai, ir rinktis visada yra iš ko, o tai dažniausiai dar apsunkina apsisprendimą. Taigi, kaip išsirinkti patikimiausią langų gamintoją?

langai KauneVisų pirma, vertėtų pasidomėti, kokie langai gali būti patys geriausi. Šiandien klientai vis dažniau pasirenka plastikinius langus, kurie turi tikrai nemažai pranašumų prieš medinius langus: plastikinių langų kaina paprastai yra kur kas mažesnė, jie geriau sulaiko šilumą, o kaina taip pat palankesnė klientams. Prieš pasirenkant langus vertėtų pasiskaityti, kokie geriausi langų parametrai, ir išsirinkti palankiausią variantą. Šią informaciją galima rastiir plastikinių langų gamintojų internetiniuose puslapiuose: čia rasite tikrai nemažai susistemintos informacijos, taigi, galėsite gana greitai nuspręsti, kokie plastikiniai langai jums tinkamiausi.

Skaityti straipsnį “Langai Kaune: kokį gamintoją pasirinkti?” »

Žoliapjovės: rekomendacijos renkantis

Prieš perkant naują žoliapjovę reikėtų skirti šiek tiek laiko apsvarstymui, kokios rūšies žoliapjovė būtų jums ir jūsų vejai geriausia. Pateiksime keletą rekomendacijų, kurios galėtų padėti apsispręsti.

zoliapjovesKokį plota užima jūsų veja?

Jeigu jūsų veja užima nedaug ploto, tuomet ir stumiamos žoliapjovės galėtų visiškai pakakti. Tačiau didesniems plotams vejos pjovimas su stumdoma žoliapjove gali tapti našta ir tokiam atvejui reikėtų galvoti apie elektra arba benzinu varomą žoliapjovę. Jeigu jūsų veja užima labai daug ploto, tuomet galima būtų pagalvoti ir apie žoliapjovę – traktoriuką.

Kokio lygumo yra jūsų veja? Ar ji duobėta ar lygi?

Jeigu veja yra duobėta, tuomet stumdomos žoliapjovės rinktis nereikėtų ir ja naudotis nebūtų netgi saugu.

Skaityti straipsnį “Žoliapjovės: rekomendacijos renkantis” »

Vartai

Vartai – tai tarpas, kuris gali būti uždaromas arba atviras. Toks tarpas būna tvoroje ar sienoje (arba kitokiame barjere), pro kurį galima patekti į lauką arba į vidų. Šiandieną galima rasti įvairių spalvų, formų vartų, belieka pasirinkti. Jie gali ne tik atlikti funkciją, kada galima patekti į uždarą patalpą arba iš jos į lauką, tačiau ir papuošti jūsų kiemą, garažą, kitą objektą ar patalpą. Nepamirškite, kad šis elementas atlieka gana svarbų vaidmenį formuojant kiemo (ar kito objekto) aplinką.

UAB „Kiemo projektai“ turi neįtikėtinai puikių pasiūlymų. Čia galėsite pasirinkti ne tik kiemo vartus, bet ir tvoras, kelio užtvaras, automatikas, vartus garažui. Vartai skirti kiemui:

Atveriami.
Nustumiami.

Atveriami vartai žinomi nuo seno, juos galima vadinti tradiciniais. Jie yra gana patogūs naudojimui. Gali būti gaminami iš plieno (dažniausiai iš plieninio stačiakampio profilio). Spalvą, kuria dažysite vartus, galite pasirinkti. Ji gali būti derinama prie namo sienų spalvos ar kitų objektų. Plieniniai vartai paprastai padengiami gruntu (iš cinko – fosfato). Ši medžiaga neleidžia vykti korozijos procesui, ja lengva padengti dažais, geras sukibimas. Tokiuose vartuose galėsite nesunkiai įmontuoti skirtingus užpildus iš medienos, metalo bei kitų medžiagų.

Neturintiems laiko vartų priežiūrai puikiai tiks nustumiami vartai. Tokie dažnai pasirenkami kiemui aptverti. Paprastai vartai reikalauja daugiau priežiūros žiemą. Šie vartai iš jūsų pareikalaus minimalios priežiūros. Nustumiami vartai gali tarnauti ilgą laiką. Jei norite, kad jie būtų išskirtiniai, įdomūs galite į montuoti kalviškų fragmentų.

UAB „Kiemo projektai“ galite rasti vartus garažams. Čia galėsite rinktis tinkamiausius. Įmonė siūlo ne vieną modelį. Spalvą galima derinti prie garažo sienų spalvos arba padaryti kontrastą. Vartuose yra galimybė įmontuoti elementų iš kitos medžiagos (pavyzdžiui medžio, metalo, stiklo ar kt.).

Įmonė gali jums pasiūlyti ne tik įsigyti vartus garažui, kiemui, bet ir atlikti jų įmontavimo darbus. Pardavėjas visada žino geriausiai, kaip sumontuoti savo prekę. Neverta taupyti ir vartus montuotis patiems. Gerai neišmanantys, šių darbų, namų šeimininkai gali prisidaryti daugiau nuostolių nei sutaupyti pinigų.

Svarbu, kad kiemo ar garažo vartai būtų ne tik mieli šeimininko ar praeivio akiai, bet ir patogūs naudojimui, kadangi jais naudositės gana dažnai (gali tekti ir kas dieną). Įmonėje (UAB „Kiemo projektai“) dirba kvalifikuoti darbuotojai, kurie gali jums padėti pasirinkti vartus bei atsakyti į iškilusius klausimus.

Standartiniai roletai: kur pirkti?

Standartiniai roletai yra vienas dažniausių pasirinkimų. Bene dažniausiai pasirenkama vienspalvius roletus, nes juos labai paprasta priderinti prie kambario ar virtuvės interjero, ir netenka sukti galvos, kokius raštus bei spalvas pasirinkti. artais manoma, kad praktiškesnis sprendimas – margi roletai, nes laikui bėgant spalvos blunka, taigi, irroletai nebeatrodo taip puikiai, kaip ir pirmą dieną. Vis dėlto, tai tikrai nėra tiesa – roletai gaminami iš kokybiškų impregnuotų medžiagų, taigi, ir spalvos laikui bėgant išlieka tokios pat ryškios.

standartiniai roletaiGana dažnai pasvarstoma, kur pirkti roletus – jų galima rasti ir statybinių medžiagų parduotuvėse, ir specializuotose roletų parduotuvėse. Šiandien vis labiau populiarėja ir trečiasis variantas – gan dažnai perkami roletai internetu. Niekam ne paslaptis, kad gana dažnai tokių prekių, kaip roletai, tiesiog neprisiruošiama įsigyti, nes tenka važiuoti į specializuotas parduotuves, o tam laiko, deja, ne visada pavyksta atrasti. Kas kita apsipirkti internetu – jums reikalingų prekių galite išsirinkti vos per kelias minutes, taigi, tam tikrai nesugaišite daug savo brangaus laiko.

Skaityti straipsnį “Standartiniai roletai: kur pirkti?” »