Mėnesio archyvas: 2014 m. gegužės mėn.

Sieninės spintos: klausimai ir atsakymai

Sieninės spintos šiandien turi gana nemažą paklausą, tačiau gana dažnai, norintiems ją užsisakyti, iškyla gana nemažai klausimų: kokias slenkančias sistemas rinktis, ar užsakomų spintų kaina yra didesnė nei perkamų parduotuvėje, kiek užtrunka spintų gamyba, ir kokios spintų pasirinkimo galimybės.

sieninės spintosGana dažnai žmonės, norintys užsisakyti sienines spintas, pasvarsto, ar tai nekainuos brangiau nei pagamintos spintos, parduodamos baldų parduotuvėse. Paprastai kaina gali skirtis labai nežymiai, priklausomai nuo to, kokie jūsų pageidavimai spintos gamybai. Žinoma, tuo atveju, kai spinta turi būti gana didelė, žinoma, ir jos kaina bus didesnė, tačiau vien tai, kad spinta yra gaminama pagal individualų užsakymą, jos kaina tikrai ženkliai neišauga.

Kartais nerimaujama, kiek laiko užtruks sieninių spintų gamyba – juk gana dažnai norima, kad baldai būtų pagamini kuo greičiau, tad laukti tikrai nesinori. Sieninių spintų, kaip ir bet kokių kitų baldų gamyba, paprastai užtrunka keletą savaičių, taigi, tikrai neteks ilgai laukti.

Dažniausiai sieninės spintos gaminamos stumdomomis durimis, tad kartais klientai klausia, kokias slenkančias sistemas rinktis: plienines ar aliumines. Jei norite kuo pigesnių slenkančių sistemų, tokiu atveju rinkitės plienines – galite būti garantuoti, kad jos bus pakankamai ilgaamžės, tačiau apsvarstykite tai, ar jūsų namuose nėra labai drėgna. Tuo atveju, jei namuose drėgna, plieninės slenkančios sistemos gali imti rūdyti. Kad taip nenutiktų, reikėtų sausinti orą namuose (tam galite įsigyti drėgmės rinktuvą) arba paprasčiausiai rinktis aliumines slenkančias sistemas, kurios paprastai veikia tyliau, yra patvaresnės bei atsparesnės drėgmei.

Jei spinta gaminama pagal individualų užsakymą, jūs galite rinktis ne tik tai, kaip spinta turėtų atrodyti išoriškai, bet ir koks turėtų būti jos vidus. Apgalvokite, ką laikysite sieninėje spintoje: buities reikmenis, drabužius, vaikų žaislus, knygas ar kitus daiktus, ir tai padės jums lengviau apsispręsti. Galite nuspręsti, kiek ir kokio pločio turėtų būti lentynų spintoje, o galbūt norėsite spintoje kabinti drabužius – galite nusibraižyti planą, kaip tai turėtų atrodyti. Galite nė beabejoti, kad meistrai, gamindami jums spintą, atsižvelgs į visus jūsų pageidavimus, ir spinta bus būtent tokia, kokios ir tikitės.

Kodėl reikia pasirūpinti kokybiška spyna?

Net pačios saugiausios durys neatliks savo funkcijos, jei jose bus sumontuotos prastos spynos. Žmonės dažniausiai daug dėmesio skiria durims, ypatingai rinkdamiesi buto ar individualaus namo lauko duris, kelia joms aukštus reikalavimus. Tačiau neretai pasitaiko, kad sumokėję milžiniškas sumas už saugias, tvirtas duris, žmonės pamiršta kitą, saugumo požiūriu net svarbesnį už pačias duris elementą, – spyną. Nusipirkę brangias lauko duris, pirkėjai spynai nekelia didelių reikalavimų, nors būtent spyna yra saugumo garantas.

spynosJei perkate duris iš specializuotos parduotuvės ir duryse jau įmontuota spyna – tada ji bus kokybiška ir gera. Tačiau jei perkate duris be spynos – tikslinga nepagailėti pinigų gerai ir brangesnei spynai, kurios kokybiškas spynos cilindras. Nes tam, kad Jūsų namai būtų apsaugoti nuo įsilaužėlių, svarbu kokybiška ir saugumui keliamus reikalavimus atitinkanti spyna, kurią būtų sunku išlaužti ar atrakinti, neturint rakto.

Spynų įvairovė

Spynos durims – tiek lauko, tiek vidaus – stebina įvairove, tačiau tai labai gerai, nes kiekvienas klientas, pagal savo poreikius, randa rinkoje, kas jam reikalingiausia. Vienos populiariausių spynos durims – itališko tipo, didelės durų spynos, užtikrinančios aukščiausio lygmens saugumą. Šios spynos turi net penkis kaiščius, kuriuos labai sunku nupjauti ir beveik neįmanoma nulaužti. Kitas variantas – skandinaviško tipo spynos. Tai daugiau senesnėse duryse esančios spynos su spragtuku bei papildomu užraktu. Pastarosios spynos turi ,,užsuktuką“ iš vidinės durų pusės, tad įėjus namo nereikia rakinti durų raktu, pakanka pasukti užraktą.

Ne mažiau svarbios nei namų yra garažo spynos. Dažniausiai garažuose naudojamos pakabinamos spynos. Šias spynas taip pat reikia rinktis kokybiškas: tam, kad būtų sunkiausia jas nupjauti, nulaužti ir pan., bei tam, kad drėgnas oras ir šaltis neigiamai nepaveiktų spynos mechanizmų.

Nors, kalbant apie spynas, daugiau minimos gyvenamosios ar darbo erdvės, visgi spynos naudojamos ir kitais tikslais. Pavyzdžiui, dviračių spynos. Dviračio, skirtingai nei automobilio, neįmanoma užrakinti, kad jo niekas nepavogtų ir nenuvažiuotų. Todėl yra specialiai dviračiams pritaikytos spynos. Spynos dviračiams gali būti grandininės, sulankstomos, U formos, trosas.

Besirenkantiems spynas, ieškantiems pigesnio varianto už gerą kokybę, reikia priminti, kad spynų, priešingai nei daugelio kitų dalykų, kainos skirtinguose miestuose nesiskiria. Spynos Vilniuje, spynos Kaune ar spynos Utenoje kainuos beveik tiek pat (skirtumas gali būti labai nežymus).

Padidinto saugumo spynos

Vienos populiariausių padidinto saugumo spynų – Abloy spynos. Šių spynų principas – spynos liežuvėlis yra valdomas raktą pasukant 360 laipsnių kampu. Pats liežuvėlis yra sudarytas iš skirtingo kietumo plokštelių, o pačios spynos korpusas padengtas kietmetalio plokštele, apsaugančia visą spynos korpusą nuo pragręžimo.

Mikroautobusų nuoma Vilniuje

Artėjant vasarai, prisikeliant gamtos grožiui, žmonėms tampa vis sunkiau dirbti pilkuose ofisuose, kai už lango visą dieną taip tobulai šviečia saulė, vaikai nerūpestingai žaidžia kiemuose, visi važiuoja prie ežero ilsėtis. Tampa vis sunkiau susikaupti sėdint prie kompiuterio, kai taip stipriai norisi ištrūkti iš darbo ir nuvažiuoti į paplūdimį ar į ramų gamtos kampelį atsipalaiduoti su savo gerų draugų ar kolegų kompanija.

Mikroautobusų nuomaMūsų įmonė šiai situacijai spręsti kviečiasi savo partnerius, kurių mikroautobusų nuoma leidžia mums visiems po darbo nukeliauti ir atsipalaiduoti toliau nuo miesto šurmulio. Jau seniai naudojamės savo partnerių paslaugomis, kadangi ilgalaikis bendradarbiavimas suartino ir sukūrė pasitikėjimą vairuotojo įgūdžiais ir gera jo orientacija žemėlapyje.

Mes su kolegomis ir draugais jau turime ir mėgstamiausių vietų sąrašą. Tokios vietos kaip žalieji ežerai, trakai yra mėgstamiausios vietos maudytis, žaisti tinklinį, paplaukioti valtimi. Kelis mėnesius sunkiai dirbant prie kompiuterio visi būna išsiilgę tokios veiklos. Nuvažiavę į gamtą, iškarto pamirštame apie stresą keliančias sutartis, blogai nusiteikusius klientus, rūpesčius dėl kasdienių problemų, kurias tenka kuo greičiau išspręsti.

Mikroautobusų nuoma Vilniuje yra mūsų išsigelbėjimas nuo depresijos. Įmonė visada gali pasiūlyti nuvažiuoti į tokią vietą, kurios dar nebuvome aplankę, nors ir gyvename Lietuvoje visą gyvenimą. Manau kad ekskursijos po Lietuvą kiekvienam gali sukelti „Oho“ jausmą. Svarbiausia tiesiog mokėti ieškoti, žinoti kelią ir su grupe draugų važiuoti kur dar niekada nebuvome nuvažiavę.

Mūsų partneriai pažįsta Vilnių ir visą Lietuvą kaip savo penkis pirštus. Kai mes norime kažko naujo, nuvažiuoti ten, kur dar nebuvome, patikime savo pageidavimus vairuotojui, kuris ir nuveža į jo manymu palankiausią vietą.

Dar niekada neteko nusivilti šių partnerių paslaugomis, kadangi darbas yra atliekamas puikiai. Ilgametė partnerystė jau atsipirko su kaupu tiek mums tiek ir mūsų įmonei.

Šiuo metu jau pradedam galvoti, ką veiksime kai būsime pravažiavę Visą Vilnių ir jo apylinkes skersai ir išilgai. Turbūt teks grįžti ir pradėti keliones iš pradžių ir prisiminti prabėgusius susitikimus ir buvusias patirtis bei pokalbius.