Mėnesio archyvas: 2014 m. rugpjūčio mėn.

Šilumos siurbliai

Kiekvienas šiandieną nori taupyti. Ekonomiškas šildymo būdas padės tai padaryti. Sprendimas – šilumos siurbliai. Jie naudojami energijos taupymui (alternatyva). Puikiai tinka krosnims, elektriniams prietaisams. Daugelis renkasi dujinį šildymą, šilumos siurbliai padės sutaupyti energijos. Jie naudoja elektrą, kaip ir kiti prietaisai. Šie siurbliai veikia paprastu principu, jie tiesiog sugeria šilumą, kuri perkeliama iš vienos vietos į kitą. Vienas iš privalumų yra tas, kad jie gali netgi keturis kartus daugiau suteikti energijos nei patys sunaudoja. Siurbliai yra skirstomi į atskiras rūšis. Vieni – šilumos šaltinis oras, kiti – šilumos šaltinis vanduo, o treti – šilumos šaltinis žemė. Rinktis reikėtų pagal poreikį. Daugelis renkasi šilumos siurblį oras – oras. Jis yra populiariausias vartotojų tarpe. Naudojantis šiuo prietaisu galima sutaupyti netgi 80% elektros energijos. Šilumos siurblį galima pasirinkti vietoje elektros energiją naudojančių prietaisų (tai gali būti šildytuvai).

oro kondicionieriaiRenkantis šilumos siurblį svarbu žinoti, koks galingumas reikalingas. Nereikia rinktis didesnio, nei yra poreikis. Nepamirškite, kad jums reikalingi įrengimo darbai, kas juos atliks reikėtų pasirūpinti iš anksto. Tai galite, žinoma, daryti patys, tačiau jei neturite pakankamai žinių ar patirties šioje srityje, verčiau kreipkitės į specialistus. Šilumos siurblius gamina ne vienas gamintojas, galite rinktis. Nepamirškite išsiaiškinti, ar tikrai reikalingas jums siurblys, ar tai geriausias variantas.

Skaityti straipsnį “Šilumos siurbliai” »

Baro kėdžių naujovės

Internete ir spaudoje Jūs nesunkiai galite rasti daug informacijos skirtos šiuolaikiškų namų įrengimui, su tuom susijusiom tendencijom. Šiame straipsnyje mes norėtumėme apžvelgti virtuvės erdvės interjero naujienas, bet kiek kitų kampu.

Kuriant modernių virtuvių interjero projektus, pastarąjį dešimtmetį, užsienio dizaineriai akcentuoja savo dėmesį tame, kad šiuolaikiška virtuvė – vieta kurioje laiką praleidžia ne tik namų šeimininkė moteris, bet ir visa šeima. Iš to seka, kad ši namų vieta turi būti kuo erdvesnė, šviesi, patogi judėti.

Ieškant naujos ekstra erdvės, o tiksliau stengiantis sutaupyti ją buvo bandoma mažinti virtuvės baldų užimamą plotą. Taip virtuvėje vietoje tradicinių stalų su 4 kojomis, atsirado baro arba pusbario stalai, dažnai tarsi prilaikomi tik vienos elegantiškos kojelės. Tokio išradimo dėka vietos virtuvėje tikrai padaugėjo.

Baro stalas automatiškai tapo ir virtuvės centru aplink kurį sukasi veiksmas. Kartu su aukštais baro ir pusbario stalais smarkiai išaugo ir baro kėdžių poreikis.

Barinis stalas gerokai skiriasi nuo tradicinio pirmiausia savo aukščiu. Baro kėdės prie tokių stalų irgi privalo būti gerokai aukštesnės. Šiuo metu pagal tarptautinius baldininkų standartus – pusbario kėdės sėdimos dalies aukštis yra 65 centimetrai, o baro kėdės 75. Tokių reikalavimų laikosi visos virtuves projektuojančios firmos ir atitinkamai baro kėdžių įmonės.

Atsiradus tokiems standartiniams matmenims buvo išrastas ir universalesnis, labai sumanus variantas – pakeliamos/ reguliuojamos baro kėdės. Jų sėdimoji dalis gali būti nuleista žemiau arba kaip tik maksimaliai pakelta, kartais priklausausomai nuo konkretaus modelio net iki ~80 cm.

Patogus dalykas ir tai, kad tokia kėdė ne tik gali didėti, bet ir mažėja iki beveik paprastos kėdės aukščio.

Modernios baro kėdės dažniausiai krenta į akis dėl savo išgryninto minimalizmo, o klasikinio stiliaus kėdės gali būti pritaikytos net ir aristokratiško tipo interjeruose.

Daugelio baro kėdžių kojelės būna blizgios/ chrominės. Tai neatsitiktinis dizainerių pasirinkimas, juk chromas dera ir „draugauja“ su beveik kiekviena medžiaga ir spalva interjere. Pačių sėdimųjų dalių – kiautų pasirinkimas gana platus. Tokia pati didelė ir siūloma splavinė gama.

Skaityti straipsnį “Baro kėdžių naujovės” »

Energetinis sertifikatas: klausimai ir atsakymai

Energetinis sertifikatas – tai formalumas, kurį labai svarbu įgyvendinti, kuomet norima parduoti arba išnuomoti savo turimą būstą. Toks formalumas tapo privalomas praeitais metais, ir iki tol tai buvo tiesiog rekomendacinio pobūdžio. Taigi, šiandien šis sertifikatas kelia labai įvairius klausimus, į kuriuos pabandysime atsakyti.

energetinis sertifikatasVienas dažniausiai užduodamų klausimų yra tai, kaip viskas vyksta. Norint, kad jums būtų išduotas sertifikatas, visų pirma jums reikės susirasti specialistus, kurie teikia tokias paslaugas. Šiuo atveju geriausia kreiptis į įmonę, kurios patikimumas yra neabejotinas, o darbai atliekami gana greitai ir kokybiškai. Nors tada, kuomet reikalingas sertifikatas, svarstoma, kaip galima būtų sutaupyti, tačiau nereikėtų kreipti dėmesio vien tik į paslaugos kainą – nors savo paslaugas siūlo ne taip ir mažai pavienių asmenų, tačiau turite būti garantuoti, jog jų teikiamos paslaugos yra neabejotinos kokybės.

Skaityti straipsnį “Energetinis sertifikatas: klausimai ir atsakymai” »

Auto nuoma

Atvykote paviešėti į Lietuvą, norite pakeliauti, bet neturite savo transporto priemonės? O gal vykstate į kaimyninę Baltijos šalį ir norėtumėte ten nukeliauti automobiliu, bet jo neturite? Ne bėda. Tokiu atveju jums padės auto nuoma. Daug bendrovių yra įsikūrusios Lietuvoje. Jos savo klientams siūlo tik naujus, saugius automobilius, įsigytus iš oficialių atstovų Lietuvoje. Bendrovės nuomoja įvairių klasių benzininius ir dyzelinius automobilius su mechanine ir automatine pavarų dėže.

auto nuomaNuomojamų automobilių klasės:

  • ekonominė;
  • kompaktinė;
  • vidutinė;
  • standartinė.

Taip pat galima išsinuomoti automobilius su vairuotoju. Kai kurių bendrovių biurai yra įsikūrę tarptautiniuose Vilniaus ir Kauno oro uostuose. Automobiliai taip pat pristatomi ir į Palangos, Rygos ir Talino oro uostus(už papildomą mokestį). Klientui pageidaujant, automobilis gali būti pristatytas ir į bet kurį kitą Baltijos šalių miestą.

Auto nuomos sąlygos:

  • automobilio rezervavimas( galima rezervuoti automobilio klasę, bet ne konkretų modelį. Bendrovė negarantuoja jums pasirinkto automobilio, bet jums atvykus nuomotis, gali jums pasiūlyti tos pačios arba aukštesnės klasės automobilį už jūsų rezervacijos kainą)
  • minimalus nuomos laikotarpis (minimalus automobilio nuomos laikotarpis – viena para, automobilio su vairuotoju- viena valanda);
  • reikalingi dokumentai( galiojantis vairuotojo pažymėjimas, galiojanti asmens tapatybės kortelė arba pasas, ne ES piliečiai turi pateikti dokumentą, kuriame duomenys parašyti lotyniškomis raidėmis);
  • apmokėjimas ir užstatas (nuomininkas pateikia savo vardu išduotą galiojančią kreditinę kortelę, su kuria bus atlikta autorizacija, t.y. kreditinės kortelės sąskaitoje rezervuojama jūsų užstato suma. Ši suma yra 500- 1500 lt., priklausomai nuo jūsų nuomojamo automobilio klasės. Grynieji pinigai ar pavedimai užstatui nepriimami. Grąžinus tvarkingą automobilį, kaip nurodyta auto nuomos sutartyje, rezervuoto užstato suma grąžinama nuomininkui pagal kreditinės kortelės banko reikalavimus ir sąlygas, t.y. rezervuotą užstato sumą panaikina kreditinę kortelę išleidęs bankas);
  • atsiskaitymas ( privatūs klientai gali atsiskaityti visomis pagrindinėmis kreditinėmis banko kortelėmis (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES,DINERS CLUB ir kt. Įmonės už nuomą gali atsiskaityti pavedimu. Už automobilio nuomos paslaugas klientas gali atsiskaityti ir grynaisiais pinigais. Auto nuoma kainas rasite nurodytos su PVM.)
  • rezervavimo užstatas (automobilį rezervuojant ilgiau nei 7 paroms, mokamas rezervavimo užstatas, kuris yra suderinamas su klientu ir nuskaičiuojamas nuo jo kreditinės kortelės. Rezervavimo užstatas sudaro iki 10 proc. nuomos kainos. Asmuo, kurio vardu nuomojamas automobilis yra jo vairuotojas ir nuomos mokėtojas. Nuomininkas prieš pasiimdamas automobilį, sumoka užstatą ir nuomos mokestį.

Bendrieji reikalavimai vairuotojams:

  • minimalus vairavimo stažas- 1 metai;
  • minimalus vairuotojo amžius( ekonominė, kompaktinė klasė- 20 metų; vidutinė klasė- 22 metai, standartinė, SUV ir AWD klasė- 25 metai).