Mėnesio archyvas: 2014 m. lapkričio mėn.

Svarstyklių remontas

svarstyklėsSvarstyklės naudojamos dažnai, jas daugelis turi savo namuose, tai naudingas ir reikalingas daiktas. Sverti galima maisto produktus, galima sužinoti daiktų svorį. Prietaisas, taip pat, naudojamas tam, kad sužinoti kiek sveriate. Svarstyklės, kaip ir daugelis kitų daiktų, gali sugesti. Ne visada verta jas išmesti ir įsigyti naujas, kai kurios kainuoja ne mažai. Brangesnius daiktus galima taisyti. Svarstyklių remontas atliekamas daugelyje įmonių. Jas gali remontuoti ir pardavėjas. Brangioms svarstyklėms gali būti suteikiama garantija. Tokiu atveju, prietaisas bus remontuojamas nemokamai, žinoma, jei jis sugadintas netyčiniu būdu. Nerekomenduojama pirkti labai pigių šių prietaisų, kadangi jie gali būti nepakankamai tikslūs, o tai yra labai svarbu. Nei vienas nenori, kad svoris būtų rodomas apytikslis. Svarstyklės gali būti įvairios: · Buitinės. Tokios svarstyklės naudojamos buityje. Galite sverti maisto produktus virtuvėje. Gaminant įvairius patiekalus, pagal receptus, labai svarbu yra kiek kokių produktų reikia naudoti. · Svarstyklės, naudojamos prekyboje. Jas dažnai galite pamatyti parduotuvėse, kuriose prekiaujama sveriamais produktais. · Spausdinančios etiketes. Patogu naudotis tokiu prietaisu, kada reikia nurodyti svorį ant pakuotės (maišelio, dėžutės ar kitos). · Svarstyklės, kurios naudojamos medikų (medicininės). · Platforminės. · Svarstyklės, kurios rodo ne tik svorį, bet ir skaičiuoja vienetus. · Kraninės. · Pakabinamos. · Svarstyklės, kuriomis sveriamos transporto priemonės. Šie prietaisai vadinami automobiliniais · Specialios paskirties. Nepriklausomai nuo to, kokios yra svarstyklės jos gali sugesti. Kai kurie prietaisai yra brangūs, todėl verčiau suremontuokite senus, nei skubėkite įsigyti naujų. Svarstyklių remontas gali kainuoti įvairiai, tai priklauso nuo gedimo. Galite mokėti labai brangiai, o jei nėra rimtų gedimų remontas gali kainuoti visai nedaug. Galite pasikonsultuoti su meistrais, kiek kainuos remontas, tada nuspręsite ar pirkti naują prietaisą. Nerekomenduojama svarstyklių remonto darbų patikėti bet kam.Šis darbas yra atsakingas, reikalauja reikiamų žinių bei tikslumo. Sugedus svarstyklėms, galite kreiptis į pardavėją, iš kurio pirkote, tačiau jei prietaisas jums tarnauja jau ne vienerius metus, ieškokite tinkamų meistrų. Netikslus svoris gali pridaryti nemažai rūpesčių. Galite sugadinti skanių patiekalų receptus. Jei skrendate lėktuvu į kelionę, jums gali tekti papildomai mokėti už bagažą arba palikti kai kuriuos daiktus. Bagažo svoris yra ribojamas, todėl svarbu namuose žinoti lagamino svorį. Nei vienas, juk nenori prieš skrydį iškrauti daiktų. Svarstyklės visada turėtų būti tikslios, pastebėję gedimus būtinai nedelsiant pasirūpinkite jų remontu.

Telefonų priedai: kur įsigyti palankiausia kaina?

Įvairūs telefonų priedai domina daugelį žmonių: kartais norima nusipirkti ausines ar dėkliuką, o kartais – laisvų rankų įrangą, taigi, neretai kyla klausimas, kur būtų galima telefonų priedų įsigyti pačia palankiausia kaina.

telefonų priedaiVienas geriausių pasirinkimų – tai pirkti šiuos priedus internetinėse parduotuvėse, nes tokiu būdu jų bus galima užsisakyti pačia palankiausia kaina, o taip pat visai nesunkiai bus galima palyginti norimų priedų kainas vienose ar kitose parduotuvėse. Tokiu būdu tikrai labai greitai galima atrasti tokius pardavėjus, kurie siūlo įsigyti tokias prekes pačia palankiausia kaina, ir tai, žinoma, leis sutaupyti pinigų. Gana dažnais atvejais internetinėse parduotuvėse telefonų priedai kainuoja pigiau nei fizinėse prekybos vietose, taigi, pirkti tokiu būdu iš tiesų labai palanku.

Taip pat svarbu ir tai, kad internetinėse parduotuvėse įvairių prekių galima įsigyti kur kas greičiau – suformuoti užsakymą bus galima bet kuriuo paros metu, kada tik atrasite kelias laisvas minutes, o prekės bus išsiųstos tada, kuomet užsakymas bus patvirtintas (jei užsakymą pateiksite parduotuvės nedarbo metu, tokiu atveju prekės bus išsiųstos artimiausią darbo dieną.

Telefonų priedų pasirinkimas internetinėje erdvėje yra tikrai labai platus, ir naudodamiesi paieškos sistema tikrai visai nesunkiai galite atrasti jus dominančias prekes. Tuomet beliks užsakyti pasirinktas prekes ir apmokėti savo užsakymą.

Tikrai nemažai pardavė įsipareigoja užsakytas prekes pristatyti per kelias darbo dienas, todėl niekada netenka ilgai laukti, kada prekės bus pristatytos. Kai prekių yra užsakoma už tam tikrą pinigų sumą, pristatymas gali būti visiškai nemokamas, taigi, tai tikrai labai palanku.

Formuodami užsakymą visada galite pasirinkti tokį prekių pristatymo adresą, kuris jums būtų pats patogiausias – juk prekės gali būti pristatomos į namus ar į darbo vietą, taigi, tai iš tiesų labai patogu.

Apsilankykite internetinėje telefonų priedų parduotuvėje, ir galite būti maloniai nustebinti žemomis kainomis ir gausiu prekių asortimentu. Tai tikrai leis jums išsirinkti tokių prekių, kurios galėtų geriausiai pateisinti jūsų lūkesčius, ir tuomet beliks užsakyti patikusias prekes. Internetu pirkti tikrai verta jau vien dėl to, kad čia parduodamos prekės visada kainuoja pigiau nei kitose prekybos vietose.

Grožinės literatūros vertimas

Kasdien vis labiau į mūsų gyvenimą įsisupa vertimai. Yra įvairios vertimų rūšys. Užsienio naujienos per televiziją, verstos prekių etiketės, perdainuota populiari kitataučio atlikėjo daina, užsienio rašytojo romanas – visa tai ir dar daugiau apima literatūrinis vertimas. Šis vertėjo atliekamas darbas vis dažniau yra apibūdinamas kaip menas. Juk ne kiekvienas vertėjas, o ką jau kalbėti apie eilinį asmenį, neapsiimtų tokio atsakingo darbo – perteikti kūrybinius, intelektinius ar akademinius darbus iš vienos kalbos į kitą.

vertimasSiekiant tapti geru literatūrinių kūrinių vertėju reikia daug skaityti įvairiomis, kurias žinote, kalbomis. Atliekant šios srities vertimus kalbos specialistams taip pat svarbu gebėti įžvelgti mintis parašytas tarp eilučių bei mėgti specifinio žanro ir temos kūrinius. Pavyzdžiui, vertėjas, kuris transformuojan iš lietuvių į slovakų kalbą pjeses, perskaityti šio žanro tiek publikuoti, tiek ir nepublikuoti darbai tikrai palengvintų vertimo procesą: būtų lengviau perprasti apsiimto versti kūrinio stilių, kontekstą, subtilybes ir kitus pjesių vertimo niuansus, prireiktų mažiau pastangų visa tai perteikti lietuvių kalba. Nemažiau svarbi yra ir kalba, į kurią atliekamas vertimas, ypač išlavinti rašymo įgūdžiai gimtąja kalba. Dauguma vertėjų versti gali tikį minėtą kalbą, nes tuomet yra daug lengviau išreikšti verčiamo teksto specifines detales. Neretai literatūros kūrinių vertimą atliekantys specialistai vadinami rašytojais, nes atlieka ne ką mažesnį kūrybinį darbą nei pats kūrinio autorius.

Išsilavinimas taip pat yra svarbus. Literatūros darbų, kaip ir kitų sričių vertėjams, būtinas filologinis išsilavinimas, kuris ne tik suteikia pasitikėjimo savo, kaip vertėjo, galiomis ir žinių apie užsienio kalbos gramatiką, sintaksę, sakinio struktūrą ir t.t., bet ir išlavina kalbos jausmą bei supažindina su įvairiais specialybės niuansais.

Ne ką mažesnį vaidmenį, atliekant literatūros kūrinių vertimą, vaidina ir informacija apie verčiamo kūrinio autorių ebi jo darbus. Autorių darbai yra tarsi jų vaikai, tad vertimo specialistams dažnai pagelbsti jų autobiografijos ir kitų parašytų kūrinių žinojimas: kada ir kur kūrinys buvo parašytas, kur gimė ir augo rašytojas, kas jį supo kūrybos metu ar skatino rašyti, kokius dar kūrinius jis yra parašęs ir t.t. Šios žinios išties palengvintų gero lingvisto darbą.

Kaip ir kiekviena profesija, taip ir vertėjo neatsiejama nuo vienokios ar kitokios rizikos. Tiek rašytojas kurdamas naują veikalą, tiek vertėjas versdamas jau sukurtą rizikuoja. Tam didžiausios įtakos turi kūrinio ar vertimo priimtinumas kitiems – tikslinei auditorijai. Dar senovės istorijos kronikos byloja apie nemažai pasmerktų rašytojų ir vertėjų, kurių kūriniai neįtiko valdžiai ar tautiečiams. Minimi ir darbai pradėję revoliucijas bei karus. Todėl ne tik rašytojai ar kūrėjai, bet net ir vertėjai turėtų pasidomėti ir nepamiršti, kokiai auditorijai bus pateiktas skaityti jų kūrybos darbas.

Ne vienas profesionalus lingvistas patvirtins, kad vieno teisingo ir idealaus vertimo nėra. Nuo pat vertimo darbų pradžios, nuo pirmos minutės, originalus tekstas ims keistis, nes specialistų atliekamas darbas yra ne pavienių žodžių vertimas, o viso kūrinio perpasakojimas perteikiant mintį, esmę, stilių, nuotaiką ir t. t. kita kalba, kitos kultūros atstovams. Žinoma, kartais verčiant tektą iš vienos kalbos į kitą yra nelengva rasti frazeologizmų, posakių ir pan. atitikmenį, tad vertėjas neretai panaudoja išnašas ar paaiškinimus.

Literatūros kūrinių vertimus dažniausiai užsako ir koordinuoja įvairios leidyklos – jos taip pat vaidina nemažą vaidmenį vertimo procese, tad už projektą atsakingi vertėjai turėtų kuo daugiau komunikuoti su užsakovais: tartis dėl su vertimu susijusių detalių, derėtis, reikšti savo nuomonę ir išklausyti į kitų, nes tik esant abipusiam vertėjo ir užsakovo bendradarbiavimui bus pasiektas optimaliausias rezultatas.

Siekiant palengvinti vertėjų atliekamą darbą yra įkurtos įvairios profesionalių vertėjų organizacijos, kurios ne skatina profesinį vertėjo tobulėjimą tariantis, diskutuojant, dalijantis patirtimi, kritikuojat ar kaip kitaip bendraujant su kolegomis, bet ir suteikia galimybę su jais rungtis įvairiuose vertimo konkursuose su specialiais apdovanojimais bei neįkainojama patirtimi.

Na, ir paskutinis dalykas padedantis vertėjui pasiekti geriausią rezultatą yra praktika. Koks vertėjas bebūtų, kokius tekstus beverstų, yra be galo naudinga skirti bent keletą minučių per dieną bet kokio teksto vertimui. Tokia lengva gebėjimų mankšta tikrai palengvins bet kokio vertėjo tolimesnius darbus.

Tiek grožinės literatūros darbų, tiek kitiems vertėjams yra svarbu mokėti užsienio, savo gimtąją kalbą, jų ypatybes ir niuansus bei turėti vidinio noro tobulėti.

Vaikų gimtadieniai Šiauliuose: ką rinktis?

Paprastai yra tikimasi, kad vaikų gimtadieniai praeis tikrai sklandžiai, ir visiems svečiams bus labai smagu. Taigi, tėvams paprastai tenka gerai pasukti galvą, kokios pramogos galėtų būti geriausiu pasirinkimu.Neretai norima sugalvoti ką nors originalaus, ir tikimasi, kad šventė visiems paliks įspūdį. Tuo atveju, jei planuojami vaikų gimtadieniai Šiauliuose, vienas geriausių pasirinkimų – tai šventė Lazerių erdvėje, kurioje praleistas laikas bus iš tiesų labai smagus bei įsimintinas.

Vaikų gimtadieniai ŠiauliuoseNet ir tuo atveju, jei gimtadieniui skirtas biudžetas yra gana ribotas, toks pasirinkimas gali būti iš tiesų puikus – ši pramoga jums tikrai nekainuos brangiai, tad tai iš tiesų galima sau leisti. Suplanuotas gimtadienis Lazerių erdvėje gali būti puikia dovana vaikui: ši staigmena tikrai nudžiugins, ir vaikas galės smagiai praleisti laiką su geriausiai bičiuliais. Nors kartais yra manoma, kad tokių pramogų kaina yra gana didelė, tačiau tai nėra tiesa – įsitikinsite patys, kad tokios pramogos gali kainuoti kur kas pigiau nei kitokie galimi pasirinkimai.

Gana dažnai klausiama, ar švenčiant gimtadienį Lazerių erdvėje, galima pasiimti tortą ar kitų saldžių kepinių. Tai tikrai yra leidžiama, ir, jei norėsite pasistiprinti bei pavaišinti šventės svečius, galėsite tiesiog užsisakyti picų, kurioms bus suteikiama nuolaida.

Nors kartais atrodo, kad vaikų gimtadienių planavimas gali atimti daug laiko, nes tenka apgalvoti įvairias smulkmenas, tačiau reikėtų į tai žiūrėti kiek paprasčiau:jei planuojami vaikų gimtadieniai Šiauliuose, tokiu atveju tikrai gali būti atrandami patys geriausi sprendimai – galite tiesiog užsakyti salę lazerių erdvėje, ir būsite užtikrinti, kad viskas praeis sklandžiai.

Šventė bus smagi ne tik vaikams, bet ir suaugusiems: nors tokia pramoga nėra visiškai naujiena, tačiau ją neišbandžiusių žmonių skaičius dar nėra labai didelis. Taigi, tokia pramoga gali būti iš tiesų puikiu pasirinkimu, ir čia praleistas laikas bus įsimintinas kiekvienam.

Planuojant vaikų gimtadienį, tikrai reikėtų pasvarsyti apie tokią galimybę – pramogos jums tikrai nekainuos brangiai, o gimtadienio planavimas neatims daug laiko – tereikės užsakyti salę, iškepti tortą bei pakviesti svečius, ir galėsite būti užtikrinti, kad vaikų šventė praeis sklandžiai.