Mėnesio archyvas: 2017 m. rugpjūčio mėn.

Medinių grindų pasirinkimas – kas praktiška, o kas gražu?

Medinės grindys vertinamos dėl išskirtinės kokybės, natūralumo ir nepriekaištingos estetikos. Atsižvelgiant į augančius pirkėjų poreikius, medinių grindų pasirinkimas atitinka išrankiausiųjų poreikius. Tiesa, priimti konkretų sprendimą nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Visų pirma, turite žinoti skiriamuosius grindų bruožus ir nepamiršti įvertinti gyvenamosios aplinkos stiliaus bei praktiškumo reikalavimų.

Elegancija ir šiluma

Medinių grindų pasirinkimasMedinės grindys visuomet atrodo jaukiai ir elegantiškai, be to, jos suteikia natūralios šilumos – jomis bus malonu vaikščioti basomis net ir šaltą dieną. Galiausiai, grindų spalva, dizainas, apdaila atlieka svarbų vaidmenį kuriant interjerą, kadangi tampa esminiu fonu ne tik visiems patalpoje esantiems baldams, bet ir vizualiai keičia pačią erdvę, pvz., mažai patalpai rekomenduojamos šviesesnių spalvų grindys, kurios optiškai išdidins kambarį, o erdvus būstas puikiai atrodys su tamsiomis medinėmis grindimis, kurios suteiks elegancijos ir sumažins gyvenamosios erdvės plotą.

Medinių grindų priežiūra

Rinkdamiesi jūsų lūkesčius atitinkančią grindų dangą, neturėtumėte apsiriboti vien estetiniais sprendimais. Primename, kad medžio danga yra gan brangus pasirinkimas, reikalaujantis reguliarios grindų priežiūros, todėl visų pirma gerai pagalvokite, ar galėsite šiam pirkiniui skirti pakankamai laiko ir investicijų. Nesirinkite medinių grindų itin dažnai lankomoms vietoms, pvz., komerciniam biurui ar sodo nameliui, kadangi dėl intensyvaus naudojimo tokia danga greitai susidėvės ir praras pirminę savo išvaizdą (medines grindis būtina apsaugoti nuo vaikščiojimo aukštakulniais bateliais, nuo augintinių nagų, purvo ir drėgmės).

Skaityti straipsnį “Medinių grindų pasirinkimas – kas praktiška, o kas gražu?” »

Šviestuvai Vilniuje: kiek ir kokių reikia jaukiems namams?

Įrenginėdami naują būstą, žmonės pirmiausia galvoja apie tai, kaip nudažyti sienas, kokia medžiaga iškloti grindis ar kaip priderinti lovą ir spintą. Deja, apšvietimui skiriama ne tiek daug dėmesio, kiek reikėtų. Kadangi gyvename šalyje, kurioje saulė, namams galinti suteikti daug natūralios šviesos – retas reiškinys – norint pasirūpinti jaukia atmosfera ir gera savijauta, negailėkite savo investicijų tinkamam apšvietimui. Ypač, jei gyvenate didmiesčiuose, kur įvairių prekių ir namams skirtų dekoracijų pasirinkimas leidžia susikurti unikalų, poreikius atitinkantį interjero dizainą. Kad šviestuvai Vilniuje netaptų dideliu galvos skausmu ir juos pritaikyti namams būtų nesudėtinga, aptarkime, kiek ir kokių šviestuvų reikia norint sukurti jaukius namus.

ŠviestuvasManyti, kad tos pačios apšvietimo sistemos tiks visiems kambariams, būtų naivu. Todėl prieš renkantis šviestuvus reikia gerai apgalvoti, kokią paskirtį atliks kiekviena namų erdvė. Pavyzdžiui, vieni svetainėje mėgsta susirinkti su visa šeima ar net vakarieniauti, o kitiems tai vieta, kur priiminėjami svečiai. Daugiausiai individualumo tenka miegamajam: yra žmonių, kurie šį kambarį skiria skaitymui ar net darbui, o kiti griežtai laikosi nuomonės, jog jis skirtas tik miegui ir poilsiui. Šviestuvai Vilniuje, kuriuos pasirinkti sunkiausia – virtuvės ir vonios. Tai erdvės, kuriose reikėtų negailėti keleto skirtingų sistemų ir įrenginių, padėsiančių užtikrinti puikų matomumą ir šviesos ryškumą, reikalingą atliekant kasdienius darbus.

Skaityti straipsnį “Šviestuvai Vilniuje: kiek ir kokių reikia jaukiems namams?” »

Kaip sutaupyti, perkant internetu

Interneto parduotuvių, kurios apimtų labai platų asortimentą, viena kita yra, pavyzdžiui, 1a.lt. Tokioje parduotuvėje galima rasti daug skirtingų prekių kategorijų ir iš tiesų nusipirkti beveik viską, ko žmogui reikia, išskyrus maisto prekes. Tad belieka vienas klausimas – ar galima ir sutaupyti, perkant internetu? Jūs sutaupote laiko, jums patogiau, o ar sutaupysite pinigų? Štai ką daryti, kai norite sutaupyti, perkant internetu.

Svarbiausia rasti patikimą parduotuvę – ne vien kaina svarbu

Visų pirma, nebūkite apakinti kainos spindesio. Gal tokioje parduotuvėje kaip 1a.lt kažkokia elektronikos prekė kainuoja 20 eurų, o kokioje nors nežinomoje ir jokių atsiliepimų neturinčioje parduotuvėje – 2 eurus. Nepasiduokite pagundoms ir nepirkite ten, kur atrodo, kad yra „per gerai“. Taigi, visada galvokite apie kainą, tačiau nepasiduokite keistiems pasiūlymams, nes bus taip, kaip sakoma, kada „šykštus moka du kartus“.

Pasidaryti pirkinių sąrašą

Internetu pigiauPaprastas būdas suvaldyti savo pirkimo įpročiams – pasidaryti pirkinių sąrašą ir pirkti tiesiog pagal jį. Būtent jis leis jums konstruktyviai suprasti, ko reikia. Atrodo, pirkinių sąrašo reikia tik einant į tikrą parduotuvę. Tačiau iš tikro jo reikia ir perkant internetu. Tik dabar jis gali būti kitoks, labiau praktiškas. Jį galite turėti teksto redaktoriaus programoje. Galite ten parašyti, ko reikia, o vėliau dėti nuorodas į parduotuves, kur radote tą prekę. Taip pamatysite, kur ir kokia ji yra, kokiomis sąlygomis parduodama, kur pigiau, bet proto ribose. O tada ir įsigysite tai, kas geriausiai jums tinka.

Išvystyti savo pirkimo įpročius ir taip kaskart sutaupyti laiko

Kita vertus, jeigu rasite labai gerą interneto parduotuvę tam tikroje kategorijoje (pavyzdžiui, geriausią e – knygyną, geriausią auto detalių parduotuvę, geriausią namų apyvokos parduotuvę ir pan.), tuomet ir likite prie jos. Nes neieškodami kaskart vis naujų prekybininkų, jūs tiesiog sutaupysite laiko. O laikas juk yra pinigai. Taigi, išvystę teisingus pirkimo internetu įpročius, galėsite apsipirkti tikrai greitai, lengvai ir efektyviai, tiesiai į dešimtuką.

Laukti nemokamo pristatymo akcijų

Skaityti straipsnį “Kaip sutaupyti, perkant internetu” »

NT projektai Vilniuje – ką renkasi pirkėjai?

NT VilniusNekilnojamojo turto rinka – sparčiai besivystanti sritis. Ypatingo pirkėjų dėmesio sulaukia nauji NT projektai sostinėje. Tiesa, vieni daugiabučiai vertinami palankiau, kiti sulaukia mažesnio dėmesio. Ekspertai teigia, kad bene svarbiausią vaidmenį čia atlieka gyvenamasis mikrorajonas, pvz., NT projektai Naujamiestyje realizuoti struktūriškai patogioje miesto zonoje, iš kurios nesunkiai pasiekiamas Vingio parkas ir Vilniaus senamiestis, šalia daugiabučių yra patogiai išplanuotos viešojo susisiekimo stotelės, aplink – daug lankytinų vietų, pvz., kino teatras, sporto klubas, įvairios kavinės, barai, didieji prekybos centrai.

Gyvenimas centre ar užmiestyje?

Sostinės gyventojai vertina pulsuojantį miesto ritmą ir niekada nemiegančias gatves, tuo pačiu nepamiršdami privatumo ir tylos. Šiuo atžvilgiu minėtasis Naujamiestis taip pat turi neginčijamų privalumų – daugiabučiai įkurti kiek atokiau didžiųjų miesto gatvių, o ramios pasivaikščiojimų zonos, vidinis kiemas, tyli ir rami aplinka leidžia mėgautis maloniu laisvalaikiu su šeima ir artimaisiais. Pageidaujantys maksimalios tylos ir ramybės paprastai renkasi daugiabučių projektus ar nuosavus namus, esančius toliau nuo miesto. Vis dėlto, gyvenimas užmiestyje daugeliui šeimų atrodo nepatogus – visų pirma, sunkėja susisiekimas su svarbiausiais miesto objektais, darboviete, vaikų mokyklomis ar darželiais. Be to, Vilnius garsėja gana didelėmis transporto spūstimis piko metu, todėl kelionė per miestą gali pareikalauti didelės kantrybės.

Kai atrodo šiuolaikiniai nekilnojamojo turto projektai?

Skaityti straipsnį “NT projektai Vilniuje – ką renkasi pirkėjai?” »