Mėnesio archyvas: 2019 m. vasario mėn.

Sutaupė pinigų – buitinę techniką taisė, o ne pirko naują

Tokios įmonės kaip Salvata ir įvairūs kiti meistrų centrai gali suteikti antrą gyvenimą seniems buities prietaisams. Tačiau pirmiausia reikia sveiko žmonių požiūrio ir noro daiktus taisyti, o ne išmesti bei iškart pirkti naujus. Štai neseniai nusipirkę seną butą jauna pora labai pigiai pritaikė gyvenimui ir dabar jaučiasi aprūpinti viskuo, ko reikia gyvenant tokiame bute.

Užuot pirkę naują skalbimo mašiną – sutaisė buvusią bute

SalvataAtsikrausčius bute buvo šiek tiek senų baldų, keletas buities prietaisų. Tačiau dauguma erdvių jau buvo tuščios ir reikalavo daiktų papildymo – apstatymo, kad būtų galima tinkamai gyventi. Tad įsigijus skalbimo mašiną tektų išleisti kelis šimtus ar net tūkstantį eurų. Tokie pinigai ne kiekvienam yra maži, ne kiekvienam dideli. Visgi jauna šeima, kaip sako, laikosi principo – nesiskolinti. Gyventi iš tiek, kiek turi, o ne iš tiek, kiek tik turės. Todėl ir butą pirko tokį, kokį įpirko iš santaupų. Be remonto, paprastą, tačiau tinkamoje vietoje, kur jie įsivaizduoja, kad gali auginti vaikus, plėsti šeimą. Taigi, papildomų santaupų naujai buitinei technikai neturėjo, bet šiek tiek pinigų minimaliam buto įrengimui visgi buvo. Štai dėl ko šeima nutarė bute rastą "nurašytą" ir neveikiančią skalbimo mašiną prikelti antram gyvenimui. Internete radę meistrų kontaktus, nusprendė kreiptis į juos ir ieškoti pagalbos. Iš tiesų, atvykę meistrai visai nekritikavo tokio požiūrio į gyvenimą, o kaip tik sveikino. Juk puiku, kažkam reikia atgaivinti ir senus daiktus, ir pasistengti juos prižiūrėti, o ne iškart pirkti naujus. Juo labiau, kaip paaiškėjo, gedimas buvo smulkus – susidėvėjusi viena skalbimo mašinos detalė, kurią pavyko pakeisti gana nebrangiai, tad išvis už taisymą buvo sumokėta vos apie šešiasdešimt eurų.

Nemokamai atiduotą šaldytuvą taip pat sutaisė

Skaityti straipsnį “Sutaupė pinigų – buitinę techniką taisė, o ne pirko naują” »

Laukinė gamta ir kultivuoti ūkiai

Ne dažnam dabartiniam lietuviui kombainai ir žemės ūkio technika yra dažnai matomas transportas. Šios didžiulės transporto priemonės paprastai būdingos kaimiškoms vietovėms, o kol beveik visi žmonės gyvena miestuose, sunku ir įsivaizduoti, kaip taip gali būti, kad laukinė gamta arba žemės ūkio vaizdiniai būtų matomi dažnai. Tad dažniau tokius vaizdus mato ūkininkai. Nors ūkininkai ūkiuose ir yra įvedę civilizaciją ir čia karaliauja modernios technologijos, vis tiek tenka nuolatos susidurti ir su laukine gamta.

Kombainus seka gandrų ir kitų paukščių būriai

KombainaiŠtai laukais važiuojantys pavasarį kombainai paprastai susiduria su didžiuliais paukščių būriais. Didžiuliai gandrų ir mažesnių paukščių spiečiai skrenda paskui ariamą vagą ir mėgaujasi pavasario vaišėmis. Apvertus drėgną žemę, į paviršių išlenda sliekai ir kiti žemės parazitai – tik spėk rinkti. Visiems malonu matyti tokius vaizdus ir jais džiaugtis. Pavasaris tikrai suteikia daug malonių akimirkų, ir taip vyksta tikroji paukščių pavasarinė puota.

Ūglius rupšnoja stirnos, elniai

Skaityti straipsnį “Laukinė gamta ir kultivuoti ūkiai” »