Norintiems rasti receptų idėjų

receptai

Norintiems rasti receptų idėjų geriausia naršyti internete. Čia populiariausi receptai yra taip vadinamų antrųjų karštųjų patiekalų receptai. Taip pat tarp populiariausiųjų yra ne kas kita, o mėsos patiekalai, kurių vienas yra kepta vištiena. Vištieną galima ruošti su pačiais įvairiausias ingredientais ir užpilais: su jogurto padažu, su cukinijomis, su morkomis, su paprikomis, su agurkais, kitomis daržovėmis, grybais, alumi, tam tikrų rūšių vaisais ir pan.

Ypač populiari kepta višta, kuri įdaroma citrinomis, obuoliais, kepama su bulvėmis, kurios prisigeria nuostabaus vištienos aromato. Taip pat drauge su vištiena kepami ir obuoliai, kurie įgauna itin gardų ir pikantišką skonį. Tokie mėsos patiekalai yra puikus sprendimas per šventes. Patiekalas ne tik gerai atrodys ant stalo ir puoš šventę, bet ir jo granyras bus puikus užkandis. Yra žmonių kuriems kepti obuoliai net labiau patinka nei pati mėsa. Gurmanams aišku galima paruošti ir kitų, labiau egzotiškų patiekalų.

Taip pat populiari malta vištiena, iš kurios gaminami įvairūs kepsneliai, maltinukai, netikri zuikiai ir t. t. Iš vištienos dar galima pasigaminti įvairių greitų užkandžių, pavyzdžiui, pavolioti vištieną džiūvėsėliuose ar trupintuose kukurūzų – taip vadinamų Corn flakes‘ų – gabalėliuose. Tuo tarpu žuvies patiekalai ruošiami kiek konservatyviau. Vienas dažnai naudojamas būdas – žuvį kepti orkaitėje, įvyniotą folijoje, pagardintą įvairiomis žolelėmis, grietinėle, daržovėmis ir įvairiais padažais.

Kaip paruošiamas sveikas maistas?

Kitas būdas – keptuvėje kepta žuvis, kuri prieš kepant ištrinama prieskoniais. Tuomet žuvies gabalėliai apvoliojami miltuose, vėliau – plaktame kiaušinyje ir vėliau po kelias minutes iš abiejų pusių apkepama. Taip paruošta žuvis yra visada gardi. Taip pat labai sveika garuose virti žuvies patiekalai, tačiau tai dietinis maistas, kurį mėgsta anaiptol ne visi skonio gurmanai. Paprastai pirmenybę garuose virtiems produkts teikia sveiką gyvenimo būdą propoguojantys žmonės. Garuose virti produktai turi mažiau riebalų nes yra išvengiama aliejaus ar sviesto, ant kurių paprastai yra kepama žuvis. Tokiu būdu paruošti patiekalai tiks ir tiems kas laikos dietos, tai itin aktualu artėjant šiltajam metų laikui.

123
Ačiū!
Klaida!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *